Sestdiena, 2024.gada 20.aprīlis
Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Atskats uz Karjeras nedēļu 2020 Daugavpils Saskaņas pamatskolā
12.11.2020
No 26. – 30. oktobrim Daugavpils Saskaņas pamatskolā norisinājās Karjeras nedēļa (KN).
Šoreiz tā notika neierastāk, kā citus gadus, jo COVID- 19 ierobežojumu dēļ nebija iespējams apmeklēt dažādus pasākumus, mācību ekskursijas un seminārus klātienē, taču tas nemazināja KN laikā akcentēt un vērst uzmanību uz karjeras izglītības jautājumu nozīmi jau skolas laikā.

 Skolēniem tika organizēti dažādi pasākumi un aktivitātes. 1. – 6. klašu skolēniem šajā nedēļā notika klases stundas veltītas karjeras tematikai – izspēlējot spēles par profesiju dažādību, izzinot nākotnes profesijas, intervējot vecākus par viņu profesijas izvēli, intervējot skolotājus un izzinot skolotāja profesijas būtību. Skolēniem, kuri mācījās attālināti, tika piedāvātas klases stundas Zoom platformā par karjeras tematiku, iepazīstot nākotnes profesijas ( 7.kl.), bet 8. – 9. klašu skolēni tika aicināti piedalīties aktivitātē „Izpēti informācijas resursus!”. Aktivitātes mērķis bija vērst uzmanību uz skolas mājas lapā atrodamajiem resursiem karjeras izglītībā un spodrināt prasmi orientēties piedāvātajā informācijas klāstā, lai nepieciešamības gadījumā rastu atbildes uz sev svarīgajiem jautājumiem par turpmākās izglītības izvēli. Vairākas klases piedalījās arī PIKC “Daugavpils Būvniecības tehnikuma” organizētajos attālinātajos konkursos – izzinot būvniecības nozares profesijas, integrējot šīs aktivitātes mācību stundu ietvaros.

Nedēļas garumā skolēniem tika organizētas arī zīmējumu izstādes: 1. – 3. klašu skolēniem -“Skanošās profesijas”, bet 5. – 6. klašu skolēniem - “Sajūti sevī profesionāli!”

Paldies radošajiem skolotājiem un vecākiem par dalību Karjeras nedēļas aktivitātēs!


Jaunumi

MŪSU ZIŅAS