Sestdiena, 2024.gada 20.aprīlis
Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Pasākumu cikls 'Veselā miesā, vesels gars' 1. – 3.klasēs
19.10.2020

Pasākumu cikls sākumskolas skolēnus veicināja:
• izpratni par fiziskās aktivitātes nepieciešamību;
• veselīga uztura izvēlē ikdienas dzīvē;
• vitamīnu uzņemšanu no veselīgiem produktiem;
• zobu un roku tīrības kvalitātes uzlabošanu.


Kad iestājas rudens un iespēja saaukstēties palielinās, 1.c un 2.a klases pievērsās higiēnas jautājumiem. 1.c klasē tika novadīta stunda par zobu veselību, ka arī latviešu valodas stunda, veltīta Pasaules roku mazgāšanas dienai. 2.a klasē notika radošās darbnīcas „ Veseli zobi”. Skolas medmāsa ar skolēniem pārrunāja par zobu higiēnu. Kopā noskaidroja dažādu produktu ietekmi uz zobiem. Uzzināja, kuru produktu lietošana palīdz zobiem augt un būt stipriem. Pēc tam skolēni komandās veidoja kolāžas – „Produkti veseliem zobiem” un „Produkti, kuri kaitē zobiem”. Skolēni veica izvēli- Kā var taupīt ūdeni mazgājot zobus? 27 skolēniem izvēle mazgājot zobus ir ūdeni ieliet glāzē, bet 2 bērniem zobu mazgāšanas laikā ūdens krāns ir atvērts. Pārrunājām, kā varam ūdeni taupīt. Noslēgumā skolēni pastāstīja par savām izveidotajām kolāžām. Bērni nolēma, ka izveidotās kolāžas izvietosim ne tikai savā klasē, bet arī iepazīstināsim 2.b klases skolēnus.
2. b klases grupu darbs rezumējās ar plakātiem - "Veselīgs ēdiens un uzturs", “Sporta aktivitātes", “Spēles un pastaigas ārā".
3.b klase klases stundā ,,Uztura ietekme uz mācībām un veselību." tikās ar skolas medmāsu. 1.b klase pasākuma ciklā pārrunāja par veselīga un neveselīga uztura izvēli skolēnu ēdienreizēs . Mācījās strādāt komandās, izmantojot veikalu bukletus, skolēni veidoja plakātus, kādi produkti veikalā sastopami un nopērkami veselīgi, kādi neveselīgi.
1.a, 3.a klases skolēni mācījās par vitamīniem. Skolēni paši spieda sulu no ogām un augļiem. Dzerot izspriesto vitamīniem bagāto sulu ,secināja, ka vitamīnus viegli uzņemt no augļiem, dārzeņiem un ogām, ne tikai no aptiekā nopirktiem vitamīniem.

Sākumskolas skolotājas un skolēni vēl - sargiet savu veselību!


Jaunumi

MŪSU ZIŅAS