Trešdiena, 2024.gada 24.aprīlis
Vārda dienu svin: Visvaldis, Ritvaldis, Nameda

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Eko dienas pavasarī
21.04.2020
Pavasaris ir aktīvs dabas rosības laiks, kad līdz ar pirmajiem saules stariem mostas daba un cilvēki steidzas pastaigās, pārgājienos, uzkopt piemājas teritorijas, uzlabot un sakārtot apkārtējo dabu, iesaistīties dažādās vides aktivitātēs.
Mūsu skolas arī piedalījās Vides dienu aktivitātēs 2020.
21. martā tika atzīmēta Starptautiskā Meža diena. Ar mērķi pievērst uzmanību mežiem un mežu ilgtspējīgai apsaimniekošanai nākamo paaudžu labā. Ekopadome atsaucās uz Vides Fonda aicinājumu un piedāvāja skolēniem doties kopā ar ģimeni pastaigās uz mežu, dabā un svaigā gaisā. Kā arī padalīties ar saviem iespaidiem atsūtot aprakstus, fotogrāfijas par savām brīvdienu pastaigām! Kopā tika atsūtītas 250 fotogrāfijas, izveidotas foto kolāžas un uzņemti video.
22. martā- Pasaules ūdens dienā skolā notika zibakcija « Planētas ūdens manā fotogrāfijā». Zibakcijas mērķis bija mudināt cilvēkus aizdomāties par ūdens svarīgo lomu mūsu dzīvē, jo tikai 1,1 % ūdens uz planētas ir dzeramais. Zibakcijas rezultātā tika saņemtas 129 fotogrāfijas, kuras atsūtīja 52 autori.
28. martā notika akcija Zemes stunda. Kad no plkst 20.30 mājās uz vienu stundu tika izslēgta elektrība un atvienotas elektroierīces un šis laiks tika pavadīts sveču gaismā. Tā ir pasaules lielākā klimata akcija, ko Latvijā koordinē Pasaules Dabas Fonds. Katru gadu akcija notiek ar mērķi pievērst iedzīvotāju uzmanību vides problēmām. Jo ļoti svarīgi, lai katrs cilvēks spētu aizdomāties par mūsu planētas nākotni un savā ikdienā izvēlētos videi draudzīgu rīcību.
22. aprīlis ir Starptautiskā Zemes diena, kuras laikā vairāk nekā miljards cilvēku visā pasaulē iesaistās dabas draugu pasākumos un cenšas savu dzīvesveidu padarīt videi nekaitīgu. Ikviens tiek aicināts iesaistīties dažādās kampaņās – velosipēda izvēlēšanās automašīnas vietā, samazinot emisiju daudzumu, sava dārza iekopšanā, iepriecināt zemi ar uzdāvinātu stādiņu, krūmu vai koku, piedalīties organizētajās sakopšanas talkās un paveikt daudz citu zaļo darbu zemes labā.
Paldies visiem akciju dalībniekiem un īpaši liels paldies skolēnu vecākiem par atsaucību un aktivitāti.Visas saņemtās fotogrāfijas tiks apkopotas kopīgā prezentācijā un tās varēs ieraudzīt, satiekoties skolā.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS