Ceturdiena, 2024.gada 18.aprīlis
Vārda dienu svin: Laura, Jadviga

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Sveču diena
12.02.2016
Sveču diena ir pats ziemas vidus, un tai ir savas dziesmas, rotaļas, paražas, ticējumi un ēdieni. Piemēram, lai gads būtu jautrs un pats cilvēks – skaists, Sveču dienā jāēd cūkas gaļa, daudz jāsmejas, jādzied un jābūt jautram. Meitām jāēd dzērvenes – lai būtu sārti vaigi.
Viens no svarīgākajiem darbiem – sveču liešana, jo ticēja, ka tieši Sveču dienā lietās sveces deg visgaišāk un izlietojas vistaupīgāk.

Saskaņas pamatskolā šogad no 2.februāra līdz 9.februārim tika izveidota sveču izstāde. Gaismas karalienes- sveces sarūpēja skolēni. Tika atnestas gan dažādās krāsas, gan formas sveces. Skolotājas Sandra un Una palīdzēja skolēniem sveces izkārtot izstādē, ievērojot noteiktu krāsu gammu. 1.a klases skolēni ne tikai taisīja un nesa sveces, bet arī veidoja sveču aplikāciju darbiņus, kuri rotāja izstādi.

5.februārī 3.a klases skolēni rīkoja sveču darbnīcu, uz kuru bija ielūgti arī skolēni no 1.,2. un 4.klasēm. Bērniem pasākuma laikā bija iespēja izrotāt katram savu svecīti, izmantojot dažādas darba tehnikas. Skolēni bija atsaucīgi un viņu veidotās sveces bija krāsainas un interesantas. Īpašu paldies jāteic 3.a klases meitenēm Alīnai, Florentīnei, Līvai, Diānai un Agnesei, kuras palīdzēja skolotājai un kuras bija radošo darbnīcu vadītājas.

Paldies skolēniem par atsaucību un līdzdalību izstādes tapšanā!

Rakstu sagatavoja
direktores vietniece audzināšanas jomā
D.Plociņa

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS