Ceturdiena, 2024.gada 25.aprīlis
Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Citādā mācīšanās, izmantojot IKT
26.01.2016
Daudzas jaunas zināšanas skolēns iegūst tieši skolā. Tās ir prasmes, bez kurām nevar būt iemaņu, tā skolēns mācās un iegūst dzīvesprasmes. Iegūtās prasmes ļauj viņiem vieglāk pārvarēt dažādas situācijas ikdienas saskarsmē ar līdzcilvēkiem.
Projekta Erasmus + programmas pamatdarbības partnerības Nr.2 (KA2) stratēģisko skolu sadarbības partnerības projekta “Citādā mācīšanās, izmantojot IKT” (identifikācijas nr. 2015-1-TR01-KA219-021988_5) ietvaros no 2016.gada 13.janvāra līdz 19.janvārim notika apmācību seminārs Itālijā. Projekta 2.seminārs notika Itālijas pilsētā Mantujā (itāļu: Mantova) San Giorgio skolā (Instituto Comprensivo San Giorgio di Mantova). Semināra nodarbībās piedalījās četri Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolēni no 8.a klases Linda Novika, Jānis Lociks, Viktorija Locika, Elīza Fedotova, skolēnus pavadīja un konsultēja projekta koordinatore Daugavpils Saskaņas pamatskolā Tatjana Revina un direktores vietniece audzināšanas jomā Dace Plociņa. Latvijas skolēni laipni tika uzņemti Itālijas skolēnu viesģimenēs, kur arī pavadīja brīvo laiku ārpus semināra nodarbībām. Itālijas viesģimenēs tika uzņemti arī skolēni no Portugāles, Francijas, Lietuvas, Polijas, Spānijas un Turcijas.
Līdz projekta 2.semināra norisei skolēniem vajadzēja sagatavot prezentāciju par sevi un savu skolu. Nodarbību laikā Itālijā visu valstu projekta komandas rādīja savas prezentācijas. Latvijas komandas prezentāciju projekta dalībnieki noskatījās ar lielu interesi, jo skolēni tajā parādīja gan ikdienas gaitas un nodarbības skolā, gan aktivitātes ārpusskolas, kuras ieinteresēja skatītājus. Mājas uzdevums bija katrai partnervalsts skolai izveidot projekta logo, kura konkurss notika Itālijas seminārā. Balsošanas rezultātā par veiksmīgāko projekta logo tika izvēlēts Itālijas skolnieka darbs.

Pedagogu vadībā skolēni strādāja starptautiskajās grupās, kuras pētīja jautājumu par interneta ētiku, iepazinās ar teorētisko materiālu un gatavoja prezentācijas, kuras rādīja nodarbībā visiem projekta dalībniekiem.

Semināra laikā skolēni apguva dažādas mācību prasmes gan strādājot ar interneta resursiem un daudzveidīgām programmām, gan apgūstot angļu valodu, sadarbojoties ar citu valstu partneriem, papildināja un nostiprināja vēsturē gūtās zināšanas ekskursiju laikā Itālijas pilsētās Mantovā un Veronā.
Seminārs Itālijā sniedza skolēniem neatkārtojamu pieredzi nacionālo tradīciju iepazīšanā un savstarpējā komunikācijā ar citu valstu skolēniem un viņu ģimenēm.
Daugavpils Saskaņas pamatskolas Erasmus+ programmas īstenoto projektu „Flipped Learning with ICT - FLwICT” līdzfinansē Eiropas Savienība.

Rakstu sagatavoja
Daugavpils Saskaņas pamatskolas
direktores vietniece audzināšanas jomā
D.Plociņa, T.: 29361065
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS