Otrdiena, 2024.gada 23.aprīlis
Vārda dienu svin: Jurģis, Juris, Georgs

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Baleta “Riekstkodis” apmeklējums
17.12.2019
14.decembrī 4.a skolēni iniciatīvas “Latvijas skolas soma“ ietvaros devās uz Latvijas Nacionālo operu un baletu, kur iepazinās ar operas namu un noskatījās P.Čaikovska baletu “Riekstkodis” Operas Lielajā zālē.

Skolēni varēja baudīt ne tikai baletdejotāju viegli gaisīgo soli, bet arī LNO orķestra un ansambļa “Kolibri”sniegumu. Operas apmeklējumam skolēni gatavojās jau iepriekš: mūzikas stundās iepazinās ar “Riekstkoža” sižetu, varoņiem, autoru, kā arī noskatījās dažus fragmentus no populārā baleta.
Klases stundās pārrunāja kulturālas uzvedības un etiķetes jautājumus, veidoja ģērbšanās etiķetes skices, kā arī vāca un apkopoja materiālus par P.Čaikovska, A.Leimaņa personībām, ielūkojās arī tērpu meistara un diriģenta biogrāfijās. Iedvesmojoties no gaidāmā notikuma, klases telpu skolēni izrotāja ar sniegpārsliņām-balerīnām. Skolēni tulkoja arī baleta atslēgas vārdus gan krievu, gan vācu, gan angļu valodās, pārliecinoties par to, ka balets ir populārs ne tikai uz mūsu operas skatuves!
Sadarbībā ar mūzikas skolotāju Jolantu Boreiko 4.a klases skolēni veidoja baleta plakātus, zīmējot gan pasakas varoni Riekstkodi, gan Princi! Pavasarī skolēni mūzikas stundās apgūs teātra un baleta mūziku. Operas apmeklējums ļaus skolēniem lieliski sasaistīt teoriju ar redzēto uz operas skatuves!
Pēc operas apmeklējuma skolēni bija iedvesmoti, dalījās ar iespaidiem, diskutēja par to, vai Marijas redzētais bija sapnis, vai tomēr - nē. Lielu iespaidu uz skolēniem atstāja orķestra bedre, kā arī tērpi un dekorācijas. Tika diskutēts par to, ka sižets var tikt parādīts arī bez vārdiem - izdejojot, jo pils ballē varēja vērot gan spāņu, gan austrumu, gan krievu, gan ķīniešu dejas. Tas krietni paplašināja skolēnu redzesloku.
Skolēni atzina, ka labprāt arī turpmāk apmeklētu šāda veida pasākumus, jo tie ļauj iepazīt ne tikai tautas kultūru, bet arī apzināties kultūras nozīmi katra cilvēka izaugsmē.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS