Ceturdiena, 2024.gada 25.aprīlis
Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Mazie skolas bērni iepazīst profesiju pasauli!
22.10.2019
2.b Latgales Centrālās bibliotēkas filiālē Bērnu bibliotēkā ,,Zīlīte” notika Daugavpils bērnu grāmatu autoru Lidijas Vasaraudzes un Jevgeņija Golubeva kopīgi veidotās grāmatas ,,Četri vēji” prezentācija.
Karjeras nedēļas ietvaros 3.b, 2.b klase apmeklēja Daugavpils Raiņa 6.vidusskolu, kur piedalījās muzejpedagoģiskā programmā “Raiņa skola Raiņa laikos”. Programmas ietvaros skolēniem bija iespēja iepazīties ar skolotāja tēlu senākos laikos.
3.b skolēniem bija iespēja arī iepazīties ar vecāku interesantajām profesijām un nodarbēm. Annas Boiko tētis Aleksandrs pastāstīja par savu aizraušanos – lēkšanu ar izpletni. Artjoma Maksimova tētis Aleksandrs stāstīja par lidojumiem ar paraplānu. Lolitas Kozlovskas mamma Inessa pastāstīja skolēniem par režisora profesiju.
Pie visām sākumskolas klasēm ciemojās Valsts robežsardze, kura pastāstīja par savu darbu un apbalvoja zīmējumu konkursa ”Robežsardzei 100” uzvarētājus.
3.a klasē ciemojās Valsts policija ar draugu bebru. Pastāstīja par policista pienākumiem.
3.a,2.a klase ciemojās „Bērnu mākslas skolā” .Uzzināja jaunas profesijas un iespējas tās iegūt.
1.a,1.b klasēs ciemojās ķirurģe Vanaģele ar lekciju “ Pareiza stāja “
1.b tikšanās ar vecāku pārstāvi Alises Ķēniņas tēti , kurš iepazīstināja ar savu profesiju – deju treneris. Tikšanās ar vecāku pārstāvi Iļjas Poleščuka māmiņu, kura iepazīstināja bērnus ar savu profesiju – veterinārārste. Mēs ar Iļjas māmiņu vienojāmies par 1. b klases mācību ekskursijas organizēšanu uz veterināro klīniku.
1.a skolēni devās ciemos pie ugunsdzēsējiem. Iepazinās ar ugunsdzēsēju darba noteikumiem, inventāru, cilvēku glābšanas iespējām. Ciemojās Džesikas tētis, kurš māca bērniem sporta dejas. Treneris skolēniem atklāja daudzveidīgo sporta deju pasauli.
Paldies visiem ciemiņiem!

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS