Piektdiena, 2024.gada 29.marts
Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Lieliska ekskursija uz Lietuvu
10.10.2019
5.oktobrī 9.b un 8.b klases kopā ar klašu audzinātājām Allu Berjozu un Nataļju Ivanovu devās ekskursijā uz divām Lietuvas pilsētām - Viļņu un Traķiem.
Kaimiņvalsts skolēnus sagaidīja ar spilgtiem iespaidiem.
Ekskursijas dalībnieki apskatīja vareno Traķu Ezerpili un uzzināja par tās seno vēsturi. Vēlāk skolēni devās uz Lietuvas galvaspilsētu. Tur, sekojot gides aizraujošajam stāstījumam, skolēni iepazina Viļņas slavenākās vietas – Vecpilsētu, Sv. Annas baznīcu, Ģedimina torni, Užupes rajonu un daudzas citas. Mums bija iespēja apmeklēt to vecpilsētas daļu, ko kādreiz apdzīvoja ebreji un kur vēlāk tika izveidots ebreju geto. Interesants fakts, ka savulaik Viļņā ir bijis vairāk kā 100 sinagogu, kas II pasaules kara laikā tikušas nopostītas (izņemot vienu, kuru vācieši izmantojuši kā hospitāli). Turpinājām maršrutu gar veco Viļņas Universitāti, kas ir viena no senākajām augstskolām Eiropā (dibināta 1579.gadā), un pa Pils ielu, kas ir vecpilsētas pati vecākā iela, līdz nonācām Katedrāles laukumā, no kura paveras brīnišķīgs skats gan uz Gedimina kalnu, gan tiltu pār Nemunas upi, gan pārējo pilsētas daļu.
Ekskursijas dalībniekiem bija iespēja arī apmeklēt Dzintara muzeju, lai uzzinātu par dzintara iegūšanas un apstrādes tehnoloģijām.
Liels paldies autobusa vadītājam par drošo ceļu un gidam – par saistošo stāstījumu! Paldies arī 8.b klases vecākiem par palīdzību ekskursijas laikā!
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS