Sestdiena, 2024.gada 20.aprīlis
Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Etiķete laika griežos
26.04.2019
Projekta “Latvijas skolas soma” ietvaros 1.a, 1.b, 2.a un 2.b klases skolēni aprīlī apmeklēja Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā interaktīvo programmu “Etiķete laika griežos”.

Ikdienā – gan skolā, gan mājās, gan citu cilvēku vidū mēs sarunājamies, sasveicināmies, rotaļājamies, mācāmies, atpūšamies, it visur jāievēro etiķetes normas. Jo agrāk mazais cilvēciņš sāks apgūt šīs prasības, jo vieglāk viņam būs lielajā pasaulē sadzīvot ar apkārtējiem cilvēkiem.
Nodarbības laikā bērniem stāstīja par etiķetes normām, sākot no viduslaikiem līdz šodienai. Bērni uzzināja, ka 19. gadsimts iegājis etiķetes vēsturē, kā “zelta etiķetes laikmets”. Bija interesanti uzzināt, kā uzvedās dāmas un kungi 19. gadsimtā ballēs, viesībās un ikdienā, cik svarīgi un strikti bija uzvesties atbilstoši sabiedrībā pieņemtajām normām.
Bērni demonstrēja sasveicināšanās un atvadīšanās mākslu. Meitenes apguva slepeno vēdekļa “valodu”. Noslēgumā bērniem bija iespēja parādīt savu mazo rociņu darbību. Zēni taisīja vizītkartes, glīti ar tušu uzrakstīja savu vārdu un uzvārdu. Melnie pirkstiņi spīdēja no prieka! Meitenes pašrocīgi gatavoja vēdeklīšus, lai varētu tēlot īstas princeses.
Ievērojot vienkāršos etiķetes priekšnosacījumus sasveicinoties un iepazīstoties, ļaus skolēniem vienmēr atstāt par sevi labu iespaidu, kā par izglītotu un pieklājīgu cilvēku, kurš brīvi jūtas ikvienā sabiedrībā un situācijā.
Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolotājas un audzēkņi pateicas muzeja darbiniekiem par interesantu, izzinošu, vērtīgu un aizraujošu nodarbību.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS