Piektdiena, 2024.gada 29.marts
Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Nodarbība tautas lietišķās mākslas studijās “Latgale” darbnīcā
26.04.2019
2.a, 2.b, 3.a un 3.b klašu skolēni aprīlī iniciatīvas “Latvijas Skolas soma” ietvaros devās uz tautas lietišķās mākslas studijas “Latgale” darbnīcu, lai piedalītos izglītojošā nodarbībā.

Skolēni iepazinās ar Latgales keramiķiem Liliju Zeiļu, Nelliju Dzalbi un Jāni Saikovski. Keramiķi stāstīja par Latgales keramikas vēsturi un tradīcijām.
Jānis Saikovskis parādīja, kā uz keramiķa ripas top vāze. Skolēni aizrautīgi vēroja notiekošo, pētīja procesu, bija pārsteigti, cik precīzi keramiķis veido ornamentu uz vāzes. Skolēni redzēja lielo krāsni, kurā tiek apdedzināti dažādi māla darbi.
Keramiķe Nellija Dzalbe piedāvāja apskatīt citu keramiķu darbus izstādē. Cik dažāds ir autoru rokraksts! Katrs darbs ir unikāls, atšķirīgs no citiem. Katram darbam ir savs pielietojums - trauki, vāzes, svečturi, rotas, dizaina objekti. Nodarbībā skolēni iepazina māla īpašības, uzzināja, kā jāstrādā ar mālu un palīgmateriāliem, lai taptu darbs.
Keramiķe Lilija Zeiļa mācīja skolēniem, kā no māla top laimes pakavs un pogas. Skolēni keramiķus iepriecināja ar savu pieredzi keramikas nodarbībās skolā. Liels bija prieks, kad paši bērni ķērās pie iegūto zināšanu pielietojuma praksē. Radošā darbā tapa trauciņi, pakavi, dzīvnieciņi, pogas, sirsniņas un citi interesanti darbi. Katrs skolēns bija priecīgs par savu paveikto darbu.
Prieks, ka mūsu skolēni nodarbības laikā aizrautīgi uzdeva saturīgus jautājumus, lai vairāk uzzinātu par Latgales keramiku un darbu tapšanas procesu!


Jaunumi

MŪSU ZIŅAS