Ceturdiena, 2024.gada 28.marts
Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Zinātkāres centra apmeklējums
19.03.2019
5.martā mūsu skolas 7. klases skolēni apmeklēja zinātkāres centru “Zinoo” Daugavpilī.

Pirms doties uz centru, skolēniem tika organizēta nodarbība, kuras laikā skolēni noskaidroja ar kādu mērķi viņi apmeklēs centru, iepazinās ar Zinoo centra “Arhitektūras nodarbības” aprakstu, noskaidroja kādas zināšanas nepieciešamas dažādu profesiju pārstāvjiem, kuru darbs ir saistīts ar celtniecību.
Nodarbības laikā “Zinoo” centrā skolēniem bija brīnišķīga iespēja pašiem aktīvi darboties, uzzinot vairāk par arhitektūru no dabaszinātņu skata punkta. Skolēni uzzināja, kādas zināšanas ir vajadzīgas, lai veiksmīgi projektētu un uzbūvētu māju, tiltus un citas konstrukcijas. Skolēni uzzināja par tiltu veidiem, par to, kā pareizi konstruēt tiltus. Strādājot grupās, bērni paši veidoja savus tiltus. Pēc tam notika tiltu izturības noteikšana un uzvarētāju apbalvošana.
Pēc nodarbības skolēni iepazinās ar centra ekspozīcijām, kad skolēniem tika piedāvāts noskaidrot, kā strādā klavieres, kā rodas skaņa, noaust savu paklāju, izanalizēt optisko ierīču un optisko ilūziju izmantošanu arhitektūrā un mākslā.
Skolēni atzīmēja, ka „Zinoo” centrā iegūtas zināšanas un prasmes var būt noderīgi dabaszinātņu, sociālo zinību, mājturības un tehnoloģiju, vizuālās
mākslas stundās, kā arī savas karjeras plānošanā.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS