Trešdiena, 2024.gada 24.aprīlis
Vārda dienu svin: Visvaldis, Ritvaldis, Nameda

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Valsts dzimšanas dienas pasākumi Daugavpils Saskaņas pamatskolā
20.11.2015
Latvija! Mana dzimtene. Tā ir maza kā svēteļa ligzda. Tomēr tā ir sirds. Tās ir mājas.
Latvija! Mana dzimtene! Mūsu svētākais pienākums šo zemi mīlēt un sargāt, lai tā mūžu mūžos būtu un paliktu brīvā Latvija!
Novembris ir Latvijas mēnesis. Pirms dažām dienām mūsu valsts svinēja savu 97.dzimšanas dienu. 17.novembrī skolas saimē, kopīgi dziedot, dejojot, skandējot dzeju, godinājām mūsu Latviju.
Novembrī skolā par tradīciju kļuvuši pilsoniskuma nedēļas pasākumi, kuros skolēni un skolotāji piedalījās ar patiesu prieku. Radošo darbu konkursi „Daugavpils lepnums”, “Daugavpils laika griežos”, “Es lepojos ar Latviju!”, fotokonkurss „Tev mūžam dzīvot Daugavpils!”, lentīšu locīšanas pasākums muzejā, svecīšu iededzināšana pie skolas gan 11.novembrī, gan pirms valsts svētkiem, lāpu gājiens, radio pārraide “Latviešu karavīrs laikmetu griežos”, konkurss „Sportiskākais zēns skolā”, klases stundas un vairāki pilsētas pasākumi veltīti Latvijai. No 9. līdz 13.novembrim skolā veidojām novēlējumu sienu, kur Latvijas kontūrā katra klase atstāja novēlējumus Latvijai. Svētku kulminācija bija noslēguma pasākumi- koncerti 1.-3. un 4.-6.klasēm “Mana tautasdziesma”, 7.-9.klasēm “Nāc sadziedāt!”.
Mūsu skolā ir tradīcija Latvijas dzimšanas dienā mūsu pirmklasniekus uzņemt skolas saimē. Pa šo pusgadu viņi daudz ko iemācījušies, kļuvuši nopietnāki un draudzīgāki. Dziesmas “No četriem novadiem austs” pavadījumā, pirmklasnieki iedejoja pasākumā, turot rokās auseklīšus un Latvijas karodziņus. Koncerta izskaņā skolas direktore uzdāvināja 1.klasēm dzimšanas dienas kliņģeri.
Koncertos katra klase runāja tautasdziesmas un dziedāja savas izvēlētās dziesmas. Koncertā piedalījās visi skolēni, rādot savus priekšnesumus. Tā bija vislabākā dāvana Latvijai. Koncerta noskaņu papildināja skolas koru, ansambļa un tautas deju kolektīvu priekšnesumi.
Svētku izskaņā Daugavpils Saskaņas pamatskolas direktore apsveica skolēnus un skolotājus. Svētki aizvadīti, bet darbs skolā turpinās. Lai mums veicas!
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS