Ceturdiena, 2024.gada 25.aprīlis
Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Iniciatīvas “Latvijas skolas soma” mācību brauciens uz Koknesi, Rīgu
21.12.2018
2018.gada 4.decembrī Daugavpils Saskaņas pamatskolas 8.a un 8.b klašu skolēni devās mācību braucienā uz Koknesi un Rīgu.

Skolēni apmeklēja amatu centru “Mazā Kāpa”, Latvijas Nacionālo vēstures muzeju, ka arī piedalījās mācību stundā “Rīga cauri laikiem” iniciatīvas “Latgales Skolas soma” ietvaros.
Mācību brauciena pirmā aktivitāte notika amatu centrā “Mazā Kāpa”, kura saimniece  ir ādas mākslinieciskās apstrādes meistare ar vairāk kā 30 gadu pieredzi. Turpinot seno arodu tradīcijas, ar vēlmi zināšanas par šo profesiju saglabāt un nodot tālāk citiem interesentiem un jaunākām paaudzēm, tapa amatu, atpūtas un mācību centrs “Mazā Kāpa”. Piedaloties aizraujošajā darbnīcā, amatu centrā skolēniem bija iespēja Iepazīties ar darbnīcu, tās izstrādājumiem, kā arī izveidot savu personīgu aproci ar latviešu zīmēm. Pēc darba visus gaidīja atpūtas brīdis ar garšīgu zāļu tēju.
Turpinājumā sekoja aizraujoša mācību stunda “Rīga cauri laikiem”, kuras laikā akcenti tika likti uz arhitektūras stiliem un vēsturiskiem faktiem. Mācību stundas laikā skolēni atklāja Rīgas novadu un Rīgu no jauna, pieskaroties kultūras mantojuma vēsturiskajiem objektiem.
Noslēgumā dalībniekiem atvēra durvis Latvijas Nacionālais vēstures muzejs ar muzejpedagoģisko programmu “Ražots Latvijā” (rūpniecība 20gs. 20.-30.gados) Skolēni tika iepazīstināti ar tā laika Latvijas svarīgākajām rūpniecības nozarēm: linkopību, pārtikas un vieglo rūpniecību, metālapstrādi un mašīnbūvi, kuģu būvi un remontu, stikla, porcelāna, fajansa, keramikas rūpniecību. Acu priekšā uz ekrāna parādījās tādu slaveno uzņēmumu kā “VEF”, "G.Ērenpreiss",  "Vairogs", "Rīgas audums", "Laima" un "V.Ķuze" produkcijas klāsts.
Atpakaļceļā uz mājām skolēni dalījās ar pozitīvajām atsauksmēm par mācību braucienu. Tā bija lieliska iespēja iegūt jaunas zināšanas un iespaidus mācību procesā.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS