Piektdiena, 2024.gada 29.marts
Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Interaktīvā nodarbība “Ko tu zini par Latviju?”
26.11.2018
Šī gada 8., 12., 14. un 15. novembrī 4.a, 4.b., 5.a., 5.b. klases izglītojamie apmeklēja Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju, kur piedalījās interaktīvajā nodarbībā “Ko tu zini par Latviju?”

Muzeja apmeklējuma mērķis bija izzināt mūsu Latvijas vēsturisko mantojumu - Latvijas valstiskuma attīstības un saglabāšanas liecības, kas it īpaši nozīmīgas šai Latvijai tik vēsturiskajā laikā, sagaidot mūsu valsts simtgadi.
Nodarbības laikā skolēni ar interesi sekoja līdzi stāstiem un ilustratīviem attēliem par Latvijas Valsts simboliem: karoga vēsturi un izcelšanos, par ģerboņiem, to veidiem un nozīmēm, par Valsts augstākajiem ordeņiem, himnu un tās autoru, par naudas vienībām un vērtībām, Latvijas Republikas Saeimu, Brīvības pieminekli un Valsts Prezidentu. Ļoti izsmeļoši muzeja darbiniece izstāstīja par ģerboņa trim veidiem un to, kādos gadījumos izmanto Latvijas Republikas lielo ģerboni, kādos Latvijas Republikas papildināto mazo ģerboni un kādos mazo ģerboni. Mēs varam lepoties ar to, ka ģerboņa lentas sudrabotā josla simbolizē mūsu likteņupi - Daugavu, kuras krastos mēs dzīvojam. Kā arī tika atkārtoti dažādi interesanti fakti no Latvijas ģeogrāfijas un kultūras.
Skolēni ar lielu interesi iesaistījās prāta spēlē veidojot attēlus un atbildot uz jautājumiem par mūsu Latvijas dabu (par dabas simboliem: divpunktu mārīte, baltā cielava, ozols un liepa) un kultūrainavu, tā labāk izprotot un nostiprinot zināšanas par Latvijas kultūras vērtībām un kultūras laikmetīgajām izpausmēm.
Nodarbības beigās katrs skolēns sev izveidoja fantastiski glītu un gaumīgu patriotisku piespraudi Latvijas karoga krāsās un sirds formā. Pats galvenais, ka tas bija pašu roku darbs un veidots ar mīlestību.
Skolēni pēc šīm nodarbībām bija ļoti apmierināti ar jauniegūto informāciju par Latviju, ka arī par savu zināšanu nostiprināšanu un kopā pavadīto ārpusstundu laiku kopā ar savu klasi. Katrs nodarbību dalībnieks lepojās ar savu patriotisko piespraudi, ko arī labprāt un ar lepnumu nēsāja skolā.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS