Sestdiena, 2024.gada 20.aprīlis
Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Nodarbības par personīgo higiēnu un traumatisma profilaksi 1. un 2.klasēm
05.11.2018
Sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centra speciālistiem 1.klašu skolēniem tika novadītas interaktīvās nodarbības par personīgās higiēnas jautājumiem.
Nodarbības saturā tika ietverta pamācoša informācija par personīgās higiēnas nozīmi un nepieciešamību, iespējamām negatīvajām sekām nepareizas un paviršas higiēnas gadījumā, par pareizu roku mazgāšanas tehniku un regularitāti. Higiēnas ievērošana ir pamata profilakses pasākums vairāku infekcijas slimību profilaksei. No tā, cik pareizi, rūpīgi un bieži tiek ievērota personīgā higiēna (roku mazgāšana, rūpes par ķermeni – nagu, matu, apģērba kopšana un regulāra zobu tīrīšana), ir atkarīga ikviena cilvēka veselība. Roku mazgāšana ir pirmais aizsardzības pasākums pret daudzām saslimšanām, piemēram, saaukstēšanos (iesnas, klepus u.c.), gripu, akūtām zarnu infekcijām (caureja, vemšana u.c.) un citām saslimšanām.
Savukārt 2.klašu skolēniem notika interaktīvās nodarbības par traumatisma profilaksi. Skolēni tika iepazīstināti ar biežākajām traumu gūšanas iespējām un veidiem ikdienā, veidoja izpratni par to, kā no tām var izvairīties.
Abu nodarbību mērķis bija saistošā un interesantā veidā palīdzēt skolēniem apgūt pareizus veselības saglabāšanas principus, veidot izpratni par profilakses jautājumiem. Nodarbību beigās visi skolēni saņēma Slimību profilakses un kontroles centra sarūpētas vērtīgas dāvaniņas un izdales materiālus.
Veselību veicinošās skolas koordinatore Ļubova Iliško

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS