Sestdiena, 2024.gada 20.aprīlis
Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Iniciatīvas „Latvijas skolas soma” mācību pasākums uz Daugavpils cietoksni
31.10.2018
2018.g. 17. un 18. oktobrī Saskaņas pamatskolas 7.a un 7.b klases skolēni piedalījās mācību pasākumā Daugavpils cietoksnī.

Sagaidot Latvijas simto dzimšanas dienu, it īpaši svarīgi izzināt savas dzimtās puses vēsturi. Tāpēc 7. klašu skolēni devās uz Daugavpils cietoksni, kas ir nozīmīgs 19. gadsimta arhitektūras un kultūrvēstures objekts. Tas ir arī pasaulē pēdējais uzbūvētais bastiona tipa cietoksnis, kura forma no putna lidojuma atgādina zvaigzni vai ziedu.
Skolēni ar interesi noklausījās gida stāstījumu par cietokšņa vēsturi. Viņi uzzināja, ka cietoksni sāka celt 1810.gadā, lai stiprinātu Krievijas impērijas rietumu robežas karā ar Napoleonu. 1920.gadā cietoksnī izvietojās Latvijas armijas pulki. Taču Otrā pasaules kara laikā te tika ierīkots Ebreju geto un arī padomju karagūstekņu nometne. Šīs grandiozās būves atmosfēru skolēni izjuta vēl labāk, apskatot Ūdens pacelšanas ēku, sardzes ēku, cietokšņa nocietinājumus, Jezuītu kolēģijas ēku, vairākus pieminekļus un pastaigājoties pa cietokšņa aizsargvalni.
Iegūtās zināšanas un iespaidus skolēni radoši varēs izmantot gan vēstures, gan citu mācību priekšmetu stundās, mācoties par savas valsts un pilsētas nozīmīgākajām, interesantākajām vietām.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS