Ceturdiena, 2024.gada 18.aprīlis
Vārda dienu svin: Laura, Jadviga

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

1.b klases ekskursija
08.10.2018
15.septembrī 1.b klases skolēni kopā ar vecākiem (35 bērni un 35 vecāki) bija ekskursijā Ilūkstes novada Dvietes ciematā lauku sētā “Vidzemnieki”.
Te mitinās dažādi dzīvnieki un putni. Netālu no mājas iežogota neliela teritorija, kur dzīvo truši. Ierīkotas interesantas mājiņas, kur tie var paslēpties. Tālāk var apskatīt trīs alpakas, Āfrikas lielos strausus. Ir arī divas pundurcūciņas, Kalifornijas vistas, jūrascūciņas, bruņurupuči, paipalas, fazāni, pīles, tītari, pāvi, zaļajās ganībās skatu piesaista pundurkazas. Mums bija lieliska iespēja samīļot un pabarot dzīvniekus, uzzināt par tiem kaut ko vairāk, pavadot laiku svaigā gaisā. Veca ābeļdārza teritorijā ierīkota “putnu viesnīca”, ābeļu zaros iekārti krāsaini putnu būrīši un feju mājiņas. Te ierīkota arī atpūtas vieta, kur krēsli veidoti no mucām un divi galdiņi ar stikla virsmām, kur uzbērtas smiltis gleznu veidošanai.
“Vidzemniekos” uzņem daudz ciemiņu, apmeklētājus un ģimenes ar bērniem. Šeit var atbraukt vienkārši atpūsties, uzzināt daudz ko jaunu, smelties iedvesmu, tik skaistā vietā pavērot interesantus dzīvniekus un putnus. Lauku mājas saimniece Olga Glaudāne piedāvāja bērniem dažādas aktivitātes, stāstīja aizraujošus stāstus par dzīvniekiem un putniem, cienāja visus ar piparmētru tēju.
1.b klases vārdā izsakām pateicību Glaudānu ģimenei par viesmīlību, par brīnišķīgiem mirkļiem Dvietē un SIA “Dautrans” par komfortablo autobusu.

1.b klases kolektīvs un klases audzinātāja Larisa Kovaļevska
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS