Trešdiena, 2024.gada 24.aprīlis
Vārda dienu svin: Visvaldis, Ritvaldis, Nameda

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Izvēlamies, lasam, vērtējam
05.09.2018
Daugavpils Saskaņas pamatskolas bibliotēkā veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2018” ietvaros sākusies latviešu oriģinālliteratūras un tulkotās literatūras grāmatu vērtēšana piecās vecumgrupās, piedaloties aktīvi lasošiem bērniem, jauniešiem un viņu vecākiem, arī skoltājiem.

2018. gadā lasāmo un vērtējamo grāmatu kolekcija, ko izraudzījušies grāmatniecības nozares profesionāļi un eksperti, ir patiesi interesanta un sola daudz pārsteigumu, izziņas prieku un emocionālu mirkļu.

Lasīšanas veicināšanas programma “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” Latvijā darbojas jau 18 gadus. Tā ir Kultūras ministrijas un Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra iniciatīva ar apbrīnojami plašu aptvērumu – programma tiek īstenota visos Latvijas novados un arī ārpus valsts robežām. Tā ir iespēja lasītājiem iesaistīties aizraujošā lasīšanas piedzīvojumā – iepazīties ar aktuālu un augstvērtīgu literatūru un piedalīties diskusijā par grāmatām, pievienojieties līdzīgi domājošiem aktīviem un lasītkāriem cilvēkiem, kuru skaits ik gadu mērāms vairākos tūkstošos.

Kļūt par programmas dalībnieku ir pavisam vienkārši:
- dodies uz skolas bibliotēku;
- vaicā bibliotekāram par Bērnu, jauniešu un vecāku žūriju;
- apskati žūrijas plakātu ar grāmatu kolekcijas piedāvājumu un izvēlies sev tīkamākās;
- izlasi izraudzītās grāmatas, pieraksti būtiskākās pārdomas, atziņas vai citātus;
- aizpildi žūrijas dalībnieka elektronisko anketu, novērtējot izlasīto (detaļas vaicā bibliotekāram);
- piedalies žūrijas dalībniekiem paredzētās bibliotēkas aktivitātēs;
- saņem balvas, atrodi domubiedrus, gūsti vērtīgu pieredzi.

Programmas noslēguma pasākums Daugavpils Saskaņas pamatskolā parasti notiek februārī. Tā laikā tiek sumināti aktīvākie lasītāji un vērtētāji un noteiktas iemīļotākās žūrijas kolekcijas grāmatas. Čaklākiem programmas dalībniekiem no skolas būs ies[pēja piedalīties Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas centrālajā noslēguma pasākumā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā – lielajos “Lasīšanas svētkos”.


Nāc, izvēlies, lasi un vērtē!

2018. gada grāmatu kolekcija


Daugavpils Saskaņas pamastkolas bibliotekāre L.Ratkeviča
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS