Ceturdiena, 2024.gada 28.marts
Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Rudens ekskursija uz Cēsīm
05.10.2017
Lai atvilktu elpu no pilsētas burzmas, 9.b un 7.b klases skolēni ar klases audzinātājām 30.septembrī devās ekskursijā uz Cēsīm. Mūs sagaidīja jauka pastaiga pa mazajām Cēsu ieliņām, kuru plānojums saglabājies vēl no viduslaikiem. Tas deva mums iespēju iegrimt seno laiku atmosfērā.
Pastaigā pa Cēsu Viduslaiku pils dārzu mēs devāmies Pils kalpotājas pavadībā. Mums bija iespēja atklāt pils apveidus iekšpagalmā, kā arī, sajūtot seno auru, uzkāpt Rietumu tornī lukturīšu gaismā un nokāpt vecajā cietumā.

Vēlāk mēs devāmies uz Ērgļu klintīm. Tā ir varena, majestātiska siena, kas paceļas tieši no Gaujas. Visiespaidīgākās klintis Gaujas ielejā raksturīgas ar vienlaidu monolītu smilšakmens virsmu. Teika stāsta, ka atbalss pret šo klinti skanējusi kā ērģeles, tādēļ tās iedēvētas par Ērģeļu klintīm. No skatu laukumiņa virs klintīm paveras majestātiska ainava tālu pāri Gaujai.
Pēdējā mūsu ekskursijas stacija bija ”Rakšu zoodārzs.” Tā ir vienīgā vieta visā Baltijā, kur var apskatīt tuksnešu dromedārus jeb vienkuprainos kamieļus. "Rakšos" ir vairāk nekā 60 ņipru un draudzīgu dzīvnieku, kurus var pabarot no rokas, aptaustīt alpakas kažoku vai uzņemt neaizmirstamu fotogrāfiju.

Tatjana Revina, Natālija Karpenko
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS