Piektdiena, 2024.gada 29.marts
Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Mūžībā aizgājusi Daugavpils Saskaņas pamatskolas dibinātāja un pirmā direktore Natālija Trofimova
05.10.2017
Piektdien, 2017. gada 29. septembrī, mūžībā aizgājusi pirmā Daugavpils Saskaņas pamatskolas direktore, Daugavpils Universitātes docente, pedagoģijas doktore Natālija Trofimova (1937-2017).

Natālijas Trofimovas dzīves piepildījums bija viņas dzīves daudzie izaicinājumi – būt par gādīgu māti, izcilu zinātnieci un metodiķi, sirsnīgu draugu, talantīgu skolotāju, skolas dibinātāju un direktori. Viens no  Natālijas Trofimovas mūža darbiem, izmantojot jaunākos zinātnes un metodikas sasniegumus, ir Eksperimentālās pamatskolas (šobrīd Daugavpils Saskaņas pamatskola) izveide.


1989. gada 8. augustā Daugavpils pedagoģiskā institūta paspārnē tika atvērta eksperimentālā skola latviešu, krievu un poļu valodā, lai pilnveidotu nākamo pedagogu sagatavošanas programmas un veiktu jaunāko metožu aprobāciju skolā. Pirmajā gadā skolā mācījās 49 skolēni un par pirmo skolas direktori kļuva Daugavpils pedagoģiskā institūta pasniedzēja Natālija Trofimova, kas skolu vadīja no 1989. līdz 1994. gadam.


Viņa ir vairāku mūsdienīgu krievu valodas (kā svešvalodas) mācību grāmatu autore. Viņas veidotie metodiskie līdzekļi krievu valodas un literatūras apguvei kļuva par radošu impulsu daudzu skolas pedagogu darbam. Viņa, veicinot ticību pedagoģiskajai prasmei, meistarībai un izaugsmei, bija iedvesmas avots un profesionāls padomdevējs gan jaunajiem skolotājiem, gan arī tiem pieredzes bagātajiem pedagogiem, kas nebaidījās uzsākt kaut ko jaunu.


Natālijas Trofimovas milzīgais ieguldījums ir ne tikai metodiskais atbalsts un mācību literatūra, bet arī draudzīgais un radošais Saskaņas pamatskolas pedagogu un domubiedru kolektīvs.
Skumju brīdī noliecam galvas un esam kopā ar tuviniekiem un visiem, kuru atmiņā nezudīs Natālijas Trofimovas darba veikums.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS