Ceturdiena, 2024.gada 18.aprīlis
Vārda dienu svin: Laura, Jadviga

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

„Vizu, vizu, Metenīti”
08.03.2017
Meteņos brauca tālos viesos pie brāļiem un māsām, lai nostiprinātu savstarpējās saites, kā arī vizinājās ar ragavām, dziedāja, dejoja, gāja rotaļās. Visas izdarības bija vērstas uz to, lai veicinātu auglību un izdošanos jaunajā saimnieciskajā ritumā.
Meteni visi gaidīja ar prieku, jo ziema iet uz beigām un tuvojas pavasaris. Šis bija pats lielākais ķekatu laiks, un beidzamā reize pirms Mārtiņiem, kad vēl varēja iet ķekatās.
28.februārī Daugavpils Saskaņas pamatskolas 1.-3.klašu skolēni un skolotāji atvadījās no ziemas un ieskandināja pavasari. Rīts skolā sākās neparastā rosībā, skolēni nāca maskās, kuras nenoģērba visas dienas garumā, nesa dažādus ēdienus, arī skolas ēdnīca parūpējās par gardām pusdienām- desertā piedāvāja pankūkas. No pulksten 12.40 pie ieejas skolā sākās ķekatnieku gājiens mūzikas pavadījumā.
Visaizraujošākā aktivitāte bija dejošana, kuras laikā atcerējāmies gan jau zināmus deju soļus, „Tūdaliņ-tagadiņ”, „Plaukstiņ polka”, „Sudmaliņas”, gan arī iemācījāmies jaunas dejas. Bērniem patīk svētki! Un līksmībai jebkurš iemesls labs.
Meteņdienas svinības turpinājās ar dažādām atrakcijām: “Izlien caur riņķi”, “Atrod un saskaiti”, “Ja vati, tad panes”, “Slēposim kopā”, “Boulings”, “Divatā jautrā”, kuras palīdzēja organizēt 8.a klases meitenes Nellija, Polīna, Lana, Liāna, Viktorija, Iev, Paula, Samanta. Pēc aktivitātēm ārā ķekatnieki devās savās klasēs, lai baudītu mielastu- pīrāgus, pankūkas, zirņus, cepumus.
Ikviens tika aicināts apvilkt masku vai pārģērbties kādā pasaku tēlā un svinēt kopā, tādējādi uzturot dzīvas tradīcijas, gūstot prieku, spēku un veselību.


Direktores vietniece izgl. jomā Dace Plociņa
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS