Ceturdiena, 2024.gada 25.aprīlis
Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Alanam Aleksandram Milnam – 140
02.02.2022
20.janvārī un 28.janvārī sākumskolas skolēni, kuri mācās 3.b un 2.b klasē, satikās ar Bērnu bibliotēkas ,,Zīlīte” darbinieci, lai piedalītos tiešsaistes pasākumā ,,Šodien ir mana mīļākā diena” – Alanam Aleksandram Milnam – 140.
Savukārt, 1.b klases skolēni zīmēja ilustrācijas, kuras atrodas bibliotēkas “Zīlīte” izstādes stendos.
A.A.Milns ir angļu rakstnieks, kurš ir dzimis 1882.gada 18.janvārī Londonā. Pirmā grāmata par Vinniju Pūku tika publicēta 1926.gadā. Viņa dēls, Kristofers Robins, savai rotaļlietai piešķir vārdu par godu lācim no zoodārza, kuru sauca par Vinniju, un gulbim Puhs, kurš dzīvoja piemājas dīķī. Grāmatas ilustrators bija Ernests Hauards Šepards, kas teicami papildināja grāmatu un radīja īpašu noskaņu.
Cik jauki kopā pārlasīt bērnības grāmatas! Katram no mums ir savas bērnības atmiņas, savas mīļākās rotaļlietas. Skolēni nodarbības laikā iepazinās ar A.Milna grāmatu varoņiem. Īpaši pazīstams no bērnības ir rotaļu lācītis Vinnijs Pūks un viņa draugi: Sivēns, Pūce, ēzelītis Iā, Trusītis, Tīģerēns, mazulītis Rū, Kenga. Šī grāmata ir par draudzību, tā māca, ka draugi vienmēr jāpalīdz viens otram. Tā ir ļoti smieklīga pasaka, īpaši interesanti lasīt Vinnija Pūka dziesmas. Lācēns ir viens no populārākajiem varoņiem visā pasaulē. Ir pastmarkas, opera, šovs, diski, multfilmas, Londonā - pat ir piemineklis. Grāmatas ,,Vinnijs Pūks un viņa draugi”, ,,Pūka stāstu grāmata” tulkojusi no angļu valodas latviešu valodā Vizma Belševica, bet krievu valodā – Boriss Zahoders. Grāmatas par Pūku ir tulkotas 25 valodās.
,,Roku rokā viņi aizgāja. Bet lai kurp viņi ietu, lai kas ar viņiem ceļā notiktu, pašā Meža vidū, apburtā vietā, kāds mazs zēns vienmēr rotaļāsies ar savu Lāci.”
Bibliotekāre Larisa labprāt atbildēja uz bērnu jautājumiem.
Paldies Bērnu bibliotēkai ,,Zīlīte” par interesantu pasākumu.
Bibliotēka vienmēr gaida savus lasītājus!

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS