Piektdiena, 2024.gada 19.aprīlis
Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Skolēnu mācību uzņēmumu dalībnieki lepojas ar paveikto!
23.12.2019
Šī gada 14. decembrī pirmsvētku noskaņās t/c SOLO norisinājās Junior Achievement Latvija (JA Latvija) programmas ietvaros organizētais Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) Ziemassvētku gadatirgus.
Tirdziņā piedalījās arī septiņi SMU no Daugavpils Saskaņas pamatskolas. Ieinteresētie 6. – 9.klašu skolēni, darbojoties biznesa izglītības programmā, īstenoja savas radošās biznesa idejas – svētku dekorus bērnu ballītēm, sapņu ķērājus, filcētas ziepītes, smaržīgus vaska dekorus, īpaša dizaina spilvenus, apgleznotus krekliņus un ekoloģiskos niedru kokteiļsalmiņus. Piedaloties Ziemassvētku tirdziņā, skolēni ne vien iepriecināja pircējus ar skaistām un interesantām precēm, bet arī pilnveidoja savas komunikācijas un prezentēšanas prasmes, guva skaidrāku priekšstatu par atbildību, patstāvību un izturību.
Paldies SMU konsultantei L. Šembelai par ierosmi un skolēnu vecākiem par līdzdarbošanos!
Nākamais tuvākais pasākums būs Reģionālais SMU pasākums “Cits Bazārs” Daugavpilī, kurš plānots 2020. gada 8. februārī.

Skolēnu mācību uzņēmumu programma (SMU) ir īpaši 4.-12. klašu skolēniem veidota mācību metode. Skolēniem tā ir iespēja, praktiski darbojoties, apgūt sava uzņēmuma izveides un vadīšanas prasmes, radīt produktus un piedāvāt tos saviem potenciālajiem klientiem. Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija ir atzinusi šo mācību metodi un rekomendē to izglītības iestādēm kā uzņēmējspēju attīstošu un pilnveidojošu mācību metodi. SMU nav juridiska statusa – tos Latvijā pārstāv tikai JAL, kas ir Junior Achievement Worldwide programmu licences īpašniece. Šī licence ietver arī Skolēnu mācību uzņēmumu programmu.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS