Ceturdiena, 2024.gada 18.aprīlis
Vārda dienu svin: Laura, Jadviga

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

CITS BAZARS – jauna pieredze
12.12.2019
Šī gada 7.decembrī Rīgā tirdzniecības centra “Domina Shopping” telpās norisinājās ikgadējais Skolēnu mācību uzņēmumu Latvijas mēroga pasākums “CITS BAZĀRS”, bija pieteikušies 400 skolēnu mācību uzņēmumi, bet pasākumā Domina Shopping savu uzņēmumu pārstāvēja 270 labāko ideju autori.
Arī divi SMU no Saskaņas pamatskolas – “EnyAny” un “ Shabbe” bija to vidū, kuri tika atlasē un guva iespēju piedalīties Latvijas mēroga pasākumā. SMU “EnyAny” ražotā produkcija ir filcētas ziepes, kas pilda vienlaikus divas funkcijas – gan kā ziepes, gan švammīte.
Savukārt SMU “Shabbe” produkcija ir ekoloģiskie, daudzreiz izmantojamie niedru kokteiļu salmiņi un no materiāla veidoti dekori – svētku karodziņi, kuri aizvieto papīra dekorus svētku ballītēs.
Meitenēm - E. Millerei, L.Lutokai un K. Millerei tā bija svarīga pieredze – darbojoties komandā, spodrinot savas komunikācijas, sadarbības un prezentēšanas prasmes. Darbošanās SMU nav tikai produkta vai pakalpojuma izveide un pārdošana, bet tā paredz arī finansu pratību apguvi, laika plānošanu un menedžmentu, sniegt priekšstatu par uzņēmējdarbības pamatiem – no produkta idejas līdz pārdošanai.
Pasākuma laikā skolēnus, jaunos uzņēmējumus vērtēja pieredzējusi profesionāļu, uzņēmēju un akadēmisko spēku komanda septiņās nominācijās: “Sociāli atbildīgs uzņēmums”, “Inovatīva biznesa ideja”, “Labākais stends”, “Labākā pārdošanas komanda”, “Komerciālākais produkts”, “Sociālo mediju komunikācija” un “Uz zināšanām balstīts produkts.
Skolēnus SMU dalībniekiem priekšā ir vēl Ziemassvētku tirdziņš Daugavpilī, kas norisināsies 14.12. t/c SOLO, no plkst. 10.00 – 14.00, kā arī nopietni jāgatavojas reģionālajam pasākumam “Cits Bazārs” Daugavpilī un Latvijas mēroga pasākumam Rīgā “Cits Bazārs” pavasarī.
Paldies arī meiteņu vecākiem par lielo atbalstu savu bērnu izaugsmē!
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS