Otrdiena, 2024.gada 16.aprīlis
Vārda dienu svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Zinību diena
07.09.2017
Zinību diena jeb 1. septembris ir svētku diena, kurā tiek svinēta skolas gaitu uzsākšana vai atsākšana pēc vasaras brīvlaika.
Zinību dienā tiek svinēts mācību gada sākums. Varētu teikt, ka šie svētki ir kas tāds, kas mūs atšķir no citu tautu kultūrām, līdz ar to tie ir uzskatāmi arī par neatņemamu Latvijas kultūras vēstures sastāvdaļu.

Mūsu skolā tie ir nozīmīgi svētki skolēniem, skolotājiem. Īpaši būtiski šie svētki ir pirmklasniekiem, kas vēl tikai uzsāk mācības skolā – pirmklasniekiem tas ir īpašs, svinīgs, satraucošs un priecīgs brīdis, kurā ne vien tiek satikta pirmā klases audzinātāja, klasesbiedri un skolasbiedri, bet tiek pasniegtas sirsnīgas dāvanas no skolas vecākajiem skolēniem devītklasniekiem.

FOTO

Pirmklasniekus svinību zālē svinīgi ieveda 9. klašu skolēni, kuriem konkrētais mācību gads ir pēdējais bezrūpīgais gads pirms eksāmenu kārtošanas. Šogad mūsu skolas saimi papildināja 56 pirmklasnieki. Pēc pirmklasnieku ievešanas seko īpašs brīdis, jo tiek dots vārds pašiem pirmklasniekiem un klases audzinātajai. Svētku kulminācija ir mācību gada pirmais skolas zvans, kad pirmklasnieki iezvana pirmo mācību stundu. Devīto klašu pavadībā mūsu mazie pirmklasnieki dodas uz mācību stundu, ceļā satiekot draudzīgus pasaku varoņus- melno kaķi un āpsi, kuri uzjautrināja skolēnus. Pie skolas durvīm ar gaviļu saucieniem pirmklasniekus un pārējos skolniekus sagaidīja 6.klases, kuras bija nostājušās kolonnās no skolas durvīm līdz ielai.

Skolas priekšā visus sagaidīja krāšņa ziedu sirds, pie kuras notika fotografēšanās gan klases, gan ģimenes bildēm.

Visiem skolēniem vēlam, lai zināšanu apgūšanas prieks jūs pavada katru mācību dienu!

Direktores vietniece izglītības jomā D.Plociņa
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS