Otrdiena, 2024.gada 14.maijs
Vārda dienu svin: Krišjānis, Elfa, Elvita, Aivita

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Daugavpils Saskaņas pamatskola uzņem viesus Erasmus+ projekta ietvaros
28.04.2024
No šī gada 16.aprīļa līdz 19.aprīlim Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolotāju un skolēnu komanda uzņēma Erasmus+ projekta “Think Like a Boss!” (Domā kā līderis!), līguma Nr. KA210-SCH-85B18787, sadarbības partnerus no Polijas un Turcijas.

Projekta mērķis ir veicināt dalībnieku uzņēmējdarbības prasmes, attīstīt viņu komunikācijas, vadības un ekoloģiskās (“zaļās”) prasmes, kā arī iniciatīvas un uzņēmības izjūtu. Dalība projektā sniedz arī tā iesaistītajiem iespēju pilnveidot un attīstīt savas valodu prasmes un padziļināt kultūras izpratni. Tikšanās laikā organizētās aktivitātes arī sekmēja mērķa sasniegšanu. 16.aprīlī notika tikšanās svinīgā atklāšana, ko ieskandināja Daugavpils Saskaņas pamatskolas koris un deju kolektīvi. Viesus uzrunāja arī skolas direktore Jeļena Vucēna un projekta koordinators Paweł Skrajny (Polija). Pirmā tikšanās diena iezīmējās arī ar darbnīcām “Zaļajā karuselī” – skolēni un skolotāji darināja lelles no otrreiz lietojamajiem materiāliem, kā arī iepazina latviešu valodas pamatus. Pēcpusdienā viesi apmeklēja arī pašvaldības uzņēmumu “Daugavpils ūdens”, kur iepazinās ar ūdens attīrīšanas tehnoloģijām.
Nākamās dienas bija tik pat piesātinātas ar izglītojošām un vietējās kultūras izpratni veicinošām nodarbībām. Skolēni analizēja, cik ekoloģiskā ir viņu pārstāvētu valstu un pilsētu uzņēmumu darbība, diskutēja, kas var veicināt aprites ekonomikas attīstību un ko varētu mainīt uzņēmumu politikā, lai tie kļūtu videi draudzīgāki, stāstīja savus šķirošanas stāstus, kā arī apmeklēja interaktīvās nodarbības Daugavpils Inovāciju centrā, Latgales zoodārzā un Daugavpils Siltumtīklu centrālē.
Kultūras izpratni veicināja Marka Rotko centra apmeklējums un radošās darbnīcas tajā, Lāsmas Šembelas novadītās maizes cepšanas un sveču mērcēšanas meistarklases Tradīciju mājā, ekskursijas uz Aglonas baziliku un Andrupenes lauku muzeju.
19.aprīlī projekta dalībniekus uzņēma Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aleksejs Vasiļjevs, attīstības departamenta un Latgales zooloģiskā dārza pārstāvji. Tikšanās laikā skolēnus un skolotāju iepazīstināja ar projektiem, kas veicina mūsu pilsētas ekoloģiju.
Nedēļa paskrēja nemanot, atvadīties no jauniem draugiem bija nedaudz skumji, taču priekšā vēl daudz ne mazāk interesantu un aizraujošu aktivitāšu projekta “Domā kā līderis!” ietvaros.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS