Piektdiena, 2024.gada 3.maijs
Vārda dienu svin: Gints,Uvis

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Daugavpils Saskaņas pamatskolā Karjeras nedēļā izzin prasmes!
19.10.2023
No 16.- 20.oktobrim visā Latvijā norisinās Karjeras nedēļa “Tavs prasmju portfelis”. Daugavpilī Karjeras nedēļa iesākās ar pilsētas pasākumu “Manas prasmes – mana bagāža”, kurā piedalījās arī mūsu skolas 7.a klases komanda.

Pasākuma laikā pieredzē dalījās uzņēmēja Marika Rudzīte – Griķe, kura skolēniem stāstīja par 5 svarīgākajām prasmēm, lai sasniegtu savus mērķus un piepildītu sapņus. Lai jauniegūtās zināšanas nostiprinātu praksē, visas komandas darbojās jaunu ideju radīšanā un prezentēšanā.
Sajūtās dalās Reinis – Lūkass Davidčuks: “Mēs ieguvām jaunas zināšanas, kas ir ideja, un kādai tai jābūt. Kā pareizi plānot savu darbu gan skolā, gan biznesā. Noslēgumā zināšanas izmantojām praktiskajā darbā par jauna produkta izveidi. Trenējām spēju uzstāties un prezentēt sevi, savu darbu. Mūsu komanda ar savu ideju ieguva 3.vietu. Bijām laimīgi, ka piedalījāmies šajā pasākumā!”
Savukārt otrdiena skolā aizsākās ar manāmu kņadu, sākumskolas skolēni rosījās skolas 1. stāvā, lai atrastu paslēptās prasmju zīmes, jo aizrautīgi iesaistījās Saskaņas pamatskolas līdzpārvaldes noorganizētajā spēlē “Prasmju medības”.
Nedēļas turpinājumā skolēnus gaida vēl dažādi pasākumi un notikumi: 1.-2.kl. skolēnu komanda devās uz pasākumu ”Izvēlies, ko vēlies!” – iesaistoties radošajās darbnīcās. Skolēni piedalījās dažādās meistarklasēs: anatomijas nodarbībā - uzzināja par cilvēka orgāniem, inženierzinātnēs - veidoja, līmēja, mākslā - iemācījās taisīt makšķeri. Vecāko klašu skolēni iesaistīsies pirmajā Latvijas IT eksāmenā, kura laikā būs iespējas izpētīt savas IT prasmes, kā arī dosies uz tikšanos ar IT speciālistem, lai izzinātu ko vairāk par jomas speciālistiem un profesijām. Klases stundu laikā, nedēļas garumā skolēni izzinās un pētīs ne tikai savas prasmes, bet arī darba tirgū nepieciešamās prasmes, apkopojot iegūto informāciju “Prasmju portfelī”.
Karjeras nedēļas noslēgumā gaidāma arī zīmējumu izstāde, kur skolēni pasapņos par nākotnes vīziju – profesiju un nepieciešamajām prasmēm.


Jaunumi

MŪSU ZIŅAS