Piektdiena, 2024.gada 3.maijs
Vārda dienu svin: Gints,Uvis

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

“Un atkal Pifs”
03.10.2023
Leļļu teātra izrāde “Un atkal Pifs” ir skatītāju mīlēta un iecienīta jau 40 gadus.

Latvijā "Pifa piedzīvojumi" pirmo reizi tika izdoti 1963. gadā, un jau 1964. gadā Tīnas Hercbergas režijā tapa pirmais Latvijas Leļļu teātra iestudējums par mazā suņuka gaitām. Viena no iestudējuma veiksmes atslēgām neapšaubāmi ir Ivara Vīgnera tai komponētās sirsnīgās dziesmiņas ar Jāņa Petera vārdiem, kas nu jau dzīvo patstāvīgu dzīvi arī ārpus izrādes.
Svinot izrādes jubileju, sunītis Pifs apceļoja Latviju un viesojās Daugavpilī. Daugavpils Saskaņas pamatskolas 1. -3.klašu skolēniem bija iespēja apmeklēt šo izrādi un nosvinēt suņuka Pifa dzimšanas dienu.
Sunītis Pifs un runcis Herkuless, krustmāte Agate un krusttētiņš Tontons, šie personāži neprasa komentārus un ir iemīļoti skolēnu un pieaugušo auditorijās. Skolēni stāsta, ka ļoti patika izrāde un noteikti vēlētos apmeklēt līdzīgu izrādi vēlreiz. Favorīts, viennozīmīgi, bija sunītis Pifs, kaķis Herkuless un krustmāte Agate. Skolēni bija sajūsmā par atmosfēru, kas valdīja izrādes laikā - dziesmiņa, kurai varēja dziedāt līdzi un iespēja atbildēt uz uzdotajiem jautājumiem no aktiera.
Pēc izrādes noskatīšanās, mācību stundās tapa domraksti un zīmējumu par izrādē redzēto, tika atskaņotas dziesmiņas “Krustmāte Agate”, “Krusttētiņš Tontons”, “Dziesmiņa par parīzi”.

Paldies programmai “Latvijas skolas soma!”.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS