Piektdiena, 2024.gada 3.maijs
Vārda dienu svin: Gints,Uvis

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

“Kāpēc kule var būt dusmīga?”
29.05.2023
Šādu jautājumu uzdeva sev 3.klašu skolēni vienā no Projektu nedēļas “Vērtības. Ekoskolas vērtības” nodarbībām. Atbildes tika meklētas gan skolēnu diskusijās, gan Daces Rīdūzes animācijas filmā “Dusmukule”.

26.maijā Daugavpils Saskaņas pamatskolas 3.klašu skolēni noskatījās animācijas filmu “Dusmukule”. Multfilmas galvenie varoņi – divi zēni – atrod plastmasas maisiņu ar norautu rokturi. Maisiņš izrādās dzīvs un gana nikns, jo jūtas nevienam nederīgs. Uzzinot Dusmukules stāstu, zēni palīdz gan viņam, gan citiem izlietotajiem iepirkšanās maisiņiem atrast jaunu dzīves jēgu un pielietojumu ikdienā.
Multfilmas skatīšanās laikā skolēni apguva maisiņu locīšanas paņēmienu, lai tos būtu ērtāk uzglabāt un ņemt līdzi un kopīgi sprieda, kā maisiņiem iedod otro dzīvi. Skolēni piedāvāja lietot tos ragaviņu vietā, kā lietussargu, kā somu pudeļu aiznešanai depozītpunktā u.c., izrādot lielu interesi par tēmu un radošumu ideju ģenerēšanā.
Programmas “Latvijas skolas soma” digitālā norise deva iespēju ne tikai veicināt skolēnu zināšanas par vides aizsardzību bērniem tik patīkamā veidā, bet arī iepazīt pašmāju rādītās filmas.


Jaunumi

MŪSU ZIŅAS