Pirmdiena, 2024.gada 6.maijs
Vārda dienu svin: Gaidis, Didzis

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

EKOskola – manas mājas
14.09.2022
13.septembrī Daugavpils Saskaņas pamatskolas EKOpadomes dalībnieki devās uz Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zāli, kur notika ikgadējā Ekoskolu apbalvojumu pasniegšana.
Ekoskolu programmā Latvijā šobrīd darbojas 200 izglītības iestādes, bet pasaulē ir iesaistītas 59000 izglītības iestādes 74 valstīs. Šogad 94 izglītības iestādes saņēma prestižo starptautisko Zaļo karogu, 52 – Latvijas Ekoskolu sertifikātu. Skola Zaļo karogu saņēma sesto reizi, un tas ir mūsu paveikto zaļo darbu augstais novērtējums.
Ekoskolu apbalvošanas ceremonijas fokusā trīs videi nozīmīgas tēmas – klimata pārmaiņas, bioloģiskās daudzveidības izzušana un vides piesārņojums.
Pasākumā piedalījās Valsts izglītības satura centra Interešu izglītības un audzināšanas darba nodaļas vecākā referente Inese Liepiņa, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārais sekretārs Gatis Zemurs un Ekoskolu vadītājs Latvija Daniels Trukšāns.
Pasākuma tika atklāta Rīcības dienu kampaņa, UNESCO Latvijas Nacionāla Komiteja atklāja akciju “Pasaules lielākā mācību stunda”.
Skolas saime jūtas lepna par sasniegto rezultātu un ir gatava savā darbā ilgtermiņā pievērsties vides aizsardzības un ilgtspējīgas attīstības jautājumiem. Ekoskolu programmā ir vērtīgs ieguvums ne tikai izglītības iestādes kolektīvam, bet arī pašvaldībām, jo tiktu veicināta sabiedrības līdzdalība apkartējās vides pārvaldībā.
Katrai mazai rīcībai – liela ietekme!
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS