Sestdiena, 2024.gada 4.maijs
Vārda dienu svin: Vizbulīte, Vijolīte, Viola

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Esi stiprs – uzvari sevi!
25.03.2022
24.marta pēcpusdienā Daugavpils Saskanas pamatskolas 5.- 6.klašu izglītojamie pulcējās skolas sporta zālē, kur bērnus sagaidīja Ghetto Games komanda, kas, sveicinot skolēnus, uzrunā pastāstīja par sevi un par Ghetto Games kustību.
Ghetto Games šobrīd ir viena no lielākajam jauniešu ielu sporta un kultūras kustībām Latvijā, kas katru gadu pulcē daudzus tūkstošus dalībnieku un vairākus simtus tūkstošu sekotāju medijos un sociālajos tīklos. Ghetto Games – sports, kas neprasa lielus līdzekļus: ielu basketbols, ielu vingrošana, ielu dejas un futbols.
Katra sporta aktivitāte vienmēr sākas ar iesildīšanos – šoreiz tie bija trīs apļi sporta zālē. Pēc kopīga skrējiena, katra klase devās pildīt piedāvātos uzdevumus. Kādam tika mācīti ielu deju soļi, cits mācījās un apguva trikus ar basketbola bumbu - pareizi notēmēt un trāpīt grozā. Uzdevumu grūtāk bija veikt, kad grozs atradās tev aiz muguras, bet četriem bērniem tas izdevās! Balva gadam nopelnīta! Uzspēlēt mazo futbolu, kur laukus ir samazināts un vārti tik mazi, ka bumba knapi trāpa, nelikās viegli pat tiem, kas nopietni spēlē lielo futbolu! Līdzsvaru noturēt, kas to nevar! Izrādās, tas prasa pacietību un koncentrēšanos! Prieks par to ka izdevās! Tā nu, visas klases izmēģināja savus spēkus un talantus katrā no uzdevumiem
Šoreiz rezultāts nebija tik svarīgi, kā sajust klases komandas kopību, to ka tevi atbalsta savējie, priecājas katram sasniegumam un veikumam. Tik labi, pēc ilga laika, būt kopīgā dejā, spēlēt mazo futbolu, mācīties turēt līdzsvaru un trāpīt basketbola grozā stāvot ar muguru pret grozu un nopelnīt Ghetto Games t-kreklu!

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS