Pirmdiena, 2024.gada 29.aprīlis
Vārda dienu svin: Vilnis, Raimonds, Laine

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Pa balto skolas ceļu
02.09.2021
Zinību diena jeb 1. septembris ir svētku diena, kurā tiek svinēta skolas gaitu uzsākšana vai atsākšana pēc vasaras brīvlaika. Zinību dienā tiek svinēts mācību gada sākums.
Mūsu skolā šajā mācību gadā zinību diena ir īpaši nozīmīgi svētki skolēniem, skolotājiem, vecākiem, jo skolas gaitas uzsākam renovētā skolas ēkā Parādes ielā 7.
Svētku simbols šogad ir Baltais skolas ceļš, kas tika izveidots skolas priekšā, pa kuru katrs skolēns iegāja jaunajā skolā. Ceļš ir simbols, kas vieno mūs šodien, Baltais skolas ceļš ir skaists sākums turpmākai skolas attīstībai un izaugsmei.
Renovētās skolas ēkas atklāšanā piedalījās Daugavpils pilsētas Domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Aleksejs Vasiļjevs un Daugavpils Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova. Pie ieejas skolā kora dziedātāji ar skanīgu dziesmu latgaliešu valodā sveica visus dalībniekus. Pirms svinīgās lentes pārgriešanas A.Vasiļjeva kungs uzrunāja skolēnus, skolotājus un vecākus, novēlot enerģiju un dzīvesprieku, lai veiktu darāmos darbus. Skolas direktore Jeļena Vucēna aicināja viesus un skolēnus ienākt skolā.
Īpaši svētki ir pirmklasniekiem, kas vēl tikai uzsāk mācības skolā, un devītklasniekiem, kuriem šis ir pēdējais mācību gads mūsu skolā. Šodien mūsu skolas saime papildinās ar 80 mazajiem pirmklasniekiem, kurus mēs ar prieku uzņemam savā skolā. Gribas, lai viņiem skolā būtu labi, par to rūpēsies klases audzinātājas Sandra, Ingrīda, Larisa.
Pēc pirmklasnieku ievešanas seko īpašs brīdis, jo tiek dots vārds pašiem pirmklasniekiem un klases audzinātājām. Svētku kulminācija ir mācību gada pirmais skolas zvans, kuru iezvanīja 9.klases skolnieks Iļja un 1.klases skolnieki Sofija, Ksenija, Emīls.
Visiem skolēniem vēlam, lai zināšanu apgūšanas prieks jūs pavada katru mācību dienu!

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS