Piektdiena, 2024.gada 29.marts
Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

22. marts – Pasaules ūdens diena
01.04.2016
No 1993. gada 22. marta pasaulē pēc ANO iniciatīvas ik gadu tiek atzīmēta Pasaules ūdens diena, tās koordinators ir UNESCO. Latvijā Pasaules ūdens diena plaši tiek atzīmēta kopš 1996. gada.
Zinātnes centrs „Zili brīnumi Daugavpils” sadarbībā ar SIA Daugavpils ūdens 2016. gada 22. martā rīkoja Pasaules ūdens dienas konkursu, kur tika aicinātas piedalīties Daugavpils pilsētas vispārizglītojošo iestāžu 5.-7. klašu skolēnu komandas. Konkursa mērķis bija rosināt skolēnos interesi un izpratini par ūdeni, aizdomāties un apzināties draudus, kas ietekmē ūdens resursu izsīkšanu.

No mūsu skolas piedalījās 5.b klases komanda „Varavīksne” un 7.a klases komanda „Ūdens bērni”. Konkursa laikā skolēniem tika sniegta iespēja iepazīt ūdens fizikālās īpašības, agregātstāvokļus un to nozīmi dabā. Lai piedalītos konkursā, skolēniem ļoti ātrā īsā bija jāizpēta ūdens patēriņš skolā un jāiesniedz pamatota atbilde: „Kā var samazināt ūdens patēriņu un kāds būtu ietaupījums?„

Konkursa laikā skolēni guva daudz pozitīvu emociju, jaunas zināšanas un iemaņas. Abas komandas saņēma pateicības Diplomus un „zilas šokolādītes”. Jauki ir apzināties, ka ūdens, kas ir mūsu dzīvības avots!  


Rakstu sagatavoja 7.a klases audzinātāja L.Ratkeviča
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS