Otrdiena, 2024.gada 23.aprīlis
Vārda dienu svin: Jurģis, Juris, Georgs

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

“Citādā mācīšanās, izmantojot IKT” Spānijā
29.02.2016
Skolā skolēni iegūst daudz zināšanu, kas ir vajadzīgas viņu nākotnes dzīvē. Tomēr ir daudzas dzīves prasmes, kas ir ļoti svarīgas, var iegūt, sazinoties ar citiem skolēniem neierastā vidē, mācoties no ārzemju kolēģiem, paplašinot savu redzesloku.
Projekta Erasmus+ programmas pamatdarbības partnerības Nr.2 (KA2) stratēģisko skolu sadarbības partnerības projekta “Citādā mācīšanās, izmantojot IKT” („Flipped Learning with ICT - FLwICT”, identifikācijas Nr. 2015-1-TR01-KA219-021988_5) ietvaros no 2016.gada 14.februāra līdz 20.feruārim notika apmācību seminārs Spānijā. Projekta 3.seminārs notika Spānijas pilsētā Seviljā (spāniski: Seville) IES MigueldeCervantes skolā.

Semināra nodarbībās piedalījās četri Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolēni no 8.b klases – Evelīne Grincevičute, Vladislavs Kohanovskis, Aleksejs Isakovs, Vladislavs Spirins, skolēnus pavadīja un konsultēja projekta koordinatore angļu valodas skolotāja Tatjana Revina un matemātikas skolotāja Ludmila Uļinska.

Viens no semināra mērķiem bija rosināt skolēnos vēlmi izprast kultūru, tās identitāti un aizspriedumu sarežģītību. Kultūra ir patiešām daudzveidīga tēma. Tādējādi programma bija ļoti piesātināta, un vajadzēja daudz gatavoties. Līdz projekta 3.semināra norisei skolēni sagatavoja prezentāciju par savas valsts kultūru un tradīcijām, kā arī iepazinās ar citu valsts kultūras vēsturi, tradīcijām, svētkiem, dejām un ēdieniem. Balstoties uz iegūto informāciju, skolēni izveidoja spēli „Kurš vēlas būt miljonārs?”, kurā spēlēja paši starptautiskās komandās.
Spāņu komanda organizēja praktisko semināru par tēmu „Aizspriedumu pārvarēšana”. Šīs nodarbības laikā skolēni, strādājot starptautiskajās grupās, strukturēja un apkopoja iepriekš iegūto informāciju. Tikšanās beigās katra grupa prezentēja savu rezultātu visiem projekta dalībniekiem. Semināra laikā skolēni apguva dažādas mācību prasmes, strādājot ar interneta resursiem, apgūstot angļu valodu, sadarbojoties ar citu valstu partneriem, kā arī ekskursiju laikā Spānijas pilsētās Seviljā, Granadā un apmeklējot arhitektūras un parku ansambli Algambra, papildināja un nostiprināja gūtās zināšanas vēsturē un ģeogrāfijā.

Spānijas komanda paveica lielisku darbu, lai sagatavotu semināru, organizētu ekskursijas un kultūras pasākumus, jo šai valsts daļai un arī Seviljai ir patiešām bagāta un daudzveidīga vēsture. Un, protams, Spānijas komandas siltums un viesmīlība viesģimenēs sniedza gan skolēniem, gan skolotājiem neaizmirstamu iespaidu par šo projektu.

Daugavpils Saskaņas pamatskolas Erasmus+ programmas īstenoto projektu „Flipped Learning with ICT - FLwICT” līdzfinansē Eiropas Savienība.

Fotogrāfijas

Rakstu sagatavoja:
Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolotāja un projekta koordinatore Tatjana Revina
un matemātikas skolotāja Ludmila Uļinska
tālr.: 65425870
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS