Ceturdiena, 2024.gada 28.marts
Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Ar Latvijas skolas Somu - pretī brīvlaikam!
04.01.2021
Pirms skolēnu ziemas brīvdienām Daugavpils Saskaņas pamatskolas 5.-7.klašu skolēniem bija iespēja noskatīties filmu „Apskrien Latviju!”, kas izrādījās kā motivators daudziem izdarīt ko vēl nebijušu!

Pirms filmas noskatīšanās klases stundās skolēni diskutēja par to, kas ir mērķi, kas ir vajadzīgs to sasniegšanai, kā arī tika pārrunātas vērtības un tikumi un to nozīme mērķu sasniegšanā. Skolēniem tika piedāvāts noskatīties 5min treileri un izteikt prognozes, par ko filma varētu būt! Savukārt pēc filmas noskatīšanās skolēni aizpildīja DL par filmu, kā arī minēja vietas, kuras viņi labprāt Latvijā apmeklētu kopā ar ģimeni vai klasi.
Šī filma ir ļoti aktuāla tieši šobrīd, kad skolēni mācās attālināti, jo tā parāda to, cik svarīga ir uzcītība, mērķtiecība un pašvadīta mācīšanās savu mērķu sasniegšanā. Filma lika skolēniem aizdomāties par to, ka tikai tu pats esi atbildīgs par to, vai tu sasniegsi mērķi, vai apstāsies pusceļā. Filma lieliski parāda, kādas grūtības ir jāpārvar, lai nokļūtu pie nospraustā mērķa, un ka ne vienmēr viss izdodas tā, kā ieplānots - jo cilvēki un apstākļi mēdz būt dažādi.
Daudziem skolēniem šī filma lika aizdomāties par saviem mērķiem, daudziem tā rosināja vēlmi izdarīt kaut ko vēl nebijušu, piemēram, noskriet maratonu, daudziem lika noprast, cik gan maz nakšņošanas iespēju ir uz Latvijas robežas un cik svarīgs ir līdzcilvēku atbalsts. Filmas noskatīšanās ir lielisks veids, kā skolēniem mācīt vērtības- Latvijas valsts, cilvēka cieņa, daba, kultūra u.c., kā arī tikumus- līdzcietība, laipnība, centība, mērenība u.c.

Lūk, skolēnu atsauksmes pēc filmas noskatīšanās:

5.a klase:
- Es sapratu, ka ir jābūt ļoti stipram un neatlaidīgam, lai sasniegtu savu mērķi.
- Man sagribējās aizbraukt uz Ventspili, jo sen neesmu tur bijusi!
- Tas nekas, ja tu nesasniedz mērķi laikā, kā tas tika plānots, svarīgākais tomēr ir izdarīt iesākto līdz galam, par spīti grūtībām.
- Ļoti daudz kas ir atkarīgs no līdzcilvēkiem- palīdzība, atbalsts grūtos brīžos, piemēram, iedot padzert, piedāvāt naktsmājas, paskriet kādu gabaliņu līdzi.
- Ja esi iesācis, tad noved lietas līdz galam!

6.a klases izglītojamo atziņas pēc filmas noskatīšanās:
- Man filmā patika tas, ka viņam bija sāpes un grūtības, bet viņš nepadevās. Es arī gribētu pamēģināt apskriet Latviju.
- Man patika tas, ka bija cilvēki, kuri palīdzēja Dinam sasniegt savu sapni . Es arī gribētu pamēģināt noskriet maratonu.
- Patika tas, ka filmā galvenais varonis nepadevās, neskatoties uz lielām sāpēm un nogurumu. Patika tas , ka citi atbalstīja viņu un palīdzēja. Gribas arī kādu atbalstīt vai palīdzēt.
- Man patika tas, ka filma bija ļoti pamācoša un tā droši vien iedvesmoja daudzus cilvēkus. Vēl man patika, kā viņi parādīja reālu situāciju , ka būs daudz grūtību , lai sasniegtu savu mērķi, bet vienalga jāturpina tālāk. Šī filma bija ļoti iedvesmojoša, pamācoša filma.
- Visvairāk man patika, ka citi cilvēki viņam pievienojās un atbalstīja viņu.
- Pēc šīs filmas apskatīšanās es gribētu aizbraukt uz Ventspili, jo tajā momentā, kad viņš tur skrēja, man patika kā tur viss izskatās.
- Man patika filma, jo tā nav gara, kaut ceļojums ir garš, un sanāk, ja filma nav gara, bet ceļojums ir garš, tātad filmā ir apkopots viss interesantākais. Es gribētu apceļot uz Kurzemi, jo pagaidām es biju tikai Kuldīgā. Vēl gribētos, lai pie robežas būtu vairāk naktsmāju, jo filmā dažās vietās viņi dzīvoja savā dzīvojamā treilerī.
- Šī filma ir laba sportistiem vai citiem cilvēkiem, kuri arī grib kaut ko tādu paveikt, jo filmā ir parādīts, kāda ir cilvēku pašsajūta skriešanas laikā un pēc skriešanas, lai cilvēki zinātu, kas ar viņiem varētu notikt.
- Es pēc šīs filmas noskatīšanās sapratu ka viss ir iespējams un nav nekā neiespējama un galvenais ir gribēt, darīt un nepadoties.
- Man ļoti patika šī filma, jo galvenais varonis nepadevās, neskatoties uz savām mazām traumām. Filma ir pamācoša, tā māca, ka jābūt mērķtiecīgam.
- Es gribētu sasniegt savus mērķus, kā to izdarīja filmas galvenais varonis.
- Es gribētu pabūt visās Latvijas vietās, jo Latvijā dzīvo ļoti atsaucīgi un izpalīdzīgi cilvēki, kā arī Latvijā ir ļoti skaistas dabas ainavas. Lai dzīvo Latvija!
- Šajā filmā man patika viss, protams viņš neveica visu ceļu 18 dienās, kā bija plānojis, bet viņš nepadevās un turpināja savu ceļu. Bija protams arī daži jautri un smieklīgi.
- Pēc filmas noskatīšanas gribētu vairāk apceļot Latviju kopā ar ģimeni vai ar draugiem. Filma parādīja kā cilvēki var palīdzēt viens otram, pat nezinot situāciju.
- Pēc filmas noskatīšanās gribētos nekad nepadoties un izpildīt savas vēlmes un piepildīt savus sapņus, pat ja tie liekas nedaudz neiespējami. Pēc manām domām filma ir laba dāvana Latvijai.
- Dins parādīja, ka arī citi var piepildīt savus sapņus, vienkārši pamēģinot to izdarīt, pat ja neviens tev netic. Bet protams, kā arī parasti, savus sapņus vieglāk piepildīt, ja līdzās ir tuvi cilvēki.

7.b klase, noskatoties filmu, uzrakstīja, kādas vietas viņi vēlētos apmeklēt Latvijā kopā ar ģimeni vai klasi.

- Es gribētu ar ģimeni vai ar klasi, aizbraukt uz „Vējiņu pazemes ezeriem.
Vējiņu pazemes ezeri ir vienīgā tāda tipa smilšakmens ala Baltijā, tādēļ kļuvusi par tūristu iecienītu apskates objektu. Pazemes avoti ir izskalojuši pazemes tukšumus, kā rezultātā veidojušies zemes iebrukumi. Vējiņu pazemes avoti ir pazemes gaitenis ar avota strautu Braslas krastā pie paša ūdenslīmeņa. Palu laikā eja pieplūst ar ūdeni.

- Gribu apmeklēt Liepāju, kopā ar klasi vai ar ģimeni.
Visvairāk gribētu apmeklēt Liepājas pludmali un koncertzāli.

- Es gribu apmeklēt Īvandes ūdenskritumu.
Viens no Latvijas skaistākajiem ūdenskritumiem, kuru ir vērts apskatīt. Vietā, kur Īvandes upīte no lēzenās ielejas pāriet seklā kanjonā, vari apskatīt 2 skaistus ūdenskritumus jeb rumbas.

Apkopojumu sagatavoja skolotāja Līga Saleniece
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS