Ceturdiena, 2024.gada 25.aprīlis
Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Karjeras nedēļa Daugavpils Saskaņas pamatskolā
26.10.2020
No 26. līdz 30.oktobrim Daugavpils Saskaņas pamatskolā norisināsies Karjeras nedēļa.
Ņemot vērā Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanas pasākumus valstī un arī pašvaldībā šogad Karjeras nedēļas pasākumskolā norisināsies gan klātienē, gan attālināti.
Karjeras nedēļa šogad ir veltīta karjeras lēmuma pieņemšanas procesam, nākotnes profesiju izzināšanai, izmantojot profesijas izvēlei pieejamos resursus, ieklausoties skolotāju, karjeras konsultantu, ģimenes locekļu, draugu un sabiedrībā zināmu jauniešu pieredzē.
2020. gada Karjeras nedēļas sauklis ir - “Klau! Sadzirdi savas iespējas!”
Karjeras nedēļas laikā 1. – 7. klašu skolēniem gan klātienē, gan attālināti tiks vadītas karjeras nodarbības par esošo profesiju daudzveidību, kā arī būs iespēja ieskatīties, kādas profesijas, zināšanas un prasmes būs aktuālas pēc 10 gadiem. Lai rosinātu izzināt, kādas ir visbiežāk sastopamās profesijas ģimenēs, 1. – 3. klašu skolēni tiks aicināti iesaistīties pasākumā “Pajautā vecākiem!” Savukārt 5. klašu skolēniem piedaloties diskusijā “Mana skolotāja stāsts”, būs iespēja pilnvērtīgāk izprast, ko nozīmē skolotāja profesija.
8. un 9.klašu skolēni tiks aicināti patstāvīgi iesaistīties skolas organizētajos konkursos, iepazīstot pieejamos resursus saistītus ar profesiju pasaules un izglītības iespēju izpēti, kā arī citos pilsētā piedāvātajos pasākumos un aktivitātēs.
Viens no Karjeras nedēļas centrālajiem pasākumiem būs VIAA organizētā tiešsaistes diskusija skolotājiem, karjeras konsultantiem un vecākiem 27. oktobrī, kuras laikā moderatora Edija Boša vadībā tās dalībnieki diskutēs par paaudžu atšķirībām un ģimenes lomu karjeras izvēles jautājumos.

Par karjeras nedēļu
“Karjeras nedēla” tiek īstenota VIAA īstenota projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros. To finansē Eiropas Sociālais fonds un valsts.

Karjeras nedēļa 2020 “ Klau! Sadzirdi un liec aiz auss!” (PDF)
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS