Piektdiena, 2024.gada 29.marts
Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Drošāka interneta diena
10.02.2016
9.februārī tika atzīmēta Vispasaules drošāka interneta diena, kuras sauklis bija “Kopā par labāku internetu!”. Šai dienai veltītās aktivitātes notiek 13.gadu pēc kārtas.
Drossinternets.lv aicināja skolas, bērnudārzus, bibliotēkas, bērnu un jauniešu centrus atzīmēt šo dienu, organizējot izglītojošus pasākumus un aktivitātes visā Latvijā ar mērķi informēt un izglītot sava reģiona un novada bērnus un jauniešus, kā sevi pasargāt internetā un izturēties ar cieņu vienam pret otru virtuālajā vidē.

Saskaņas pamatskolā arī notika pasākums “Ko es zinu par drošību internetā?”, kurā piedalījās 5.klašu skolēni. Viņi paši sagatavoja prezentācijas par drošību internetā un prezentēja tās pasākuma laikā. Bērni diskutēja, katram bija iespēja izteikt viedokli par savu uzvedību internetā, kā komunicējam un attiecamies viens pret otru virtuālajā vidē. Īpaši pievērsām uzmanību uz negatīviem un aizvainojošiem komentāriem, kas pazemo un aizskar interneta lietotājus, kā arī par to, kā sevi pasargāt internetā. Visi bija aktīvi, radoši un lepni par paveikto darbu.

Skolēnu atsauksmes par pasākumu:
“Ļoti patīk, es uzzināju daudz jaunu!”
“Viss bija ļoti jauki un forši, man patika, ka visiem ir labas prezentācijas.”
“Es uzzināju daudz, daudz jaunu!”
“Tagad es būšu piesardzīgs!”
“Bija ļoti interesanti”
“Stunda bija interesanta. Varēja uzzināt, cik centīgi ir skolēni, veidojot un rādot prezentācijas.”
“Interesanti bija uzzināt skolēnu zināšanas un spējas.”

Paldies skolēniem par aktīvu dalību Vispasaules drošāka interneta dienā!

Rakstu sagatavoja
informātikas skolotāja Tamara Fadejeva
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS