Piektdiena, 2024.gada 19.aprīlis
Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Lai kļūtu par labu lasītāju , ir daudz jālasa!
16.03.2020
“Šogad LNB lasīšanas veicināšanas programmai “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” aprit jau 20. gads.
Lai kļūtu par labu lasītāju, ir daudz jālasa! “Šogad LNB lasīšanas veicināšanas programmai “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” aprit jau 20. gads. Kopš 2001.gada vienam mērķim - nodrošināt piekļuvi interesantai lasāmvielai it visur, kur ir bērni, un iesaistīt priekpilnā sacensībā jaunos lasītājus… Kāpēc mēs nodarbojamies ar labu grāmatu izplatību un lasīšanas veicināšanu? Bibliotēku globālajā vīzijā viens no svarīgākajiem bibliotēku misijas īstenošanas priekšnoteikumiem ir rakstpratības, mācīšanās un lasīšanas veicināšana. Bibliotēkas aktīvi atbalsta izglītības sistēmu, kas šobrīd Latvijā ir būtisku pārmaiņu procesā. lai kļūtu par labu lasītāju, ir daudz jālasa!”, stāsta LNB Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova.
2019. gadā žūrijā un lasīšanas maratonā ir piedalījušies 17219 lasītāji 654 bibliotēkās gan Latvija, gan ārzemēs. Mēs arī esam to lasītāju un bibliotēku lielajā pulkā. Skolas bibliotēka un lasītāji projektā iesaistās jau sesto gadu. Katru gadu lasītāji gaida jauno grāmatu topu!
12.martā skolā 1. – 3. klašu skolēni ņēma dalību skolas Lasīšanas svētku noslēguma pasākumā. Ciemos nāca Anna un Monsenas kundze, Četras otas, Bruņinieks, Plastmasas huligāni, Dilles tante un citi grāmatu varoņi.
Paldies viesiem par atbalstu, piedalīšanos lielajā lasīšanas maratonā! Lomas notēlotas, Pateicības un dāvanas sadalītas, gaidām jaunās grāmatas!
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS