Piektdiena, 2024.gada 29.marts
Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Piedzīvojums ainavu pasaulē
24.01.2020
23.janvārī 4.a klases skolēni devās uz Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju, lai gremdētos mākslas pasaulē un apceļotu dzimto Latgali kopā ar Latgales ainavista Kārļa Mudeļa darbiem. Ir daudz interesantāk aplūkot mākslas darbus, ja tajos var atpazīt sev pazīstamas vietas.
Ceļojums mākslas pasaulē sākās ar izsmeļošu un aizraujošu stāstījumu par K.Mudeli un viņa daiļradi. Skolēni bija ieinteresēti un uzdeva daudz jautājumu, uz kuriem arī saņēma atbildes. Ar lielu interesi skolēni klausījās stāstījumā un iztēlojās mākslinieka mūža ritumu.
Tam sekoja radošā nodarbība, kad katrs skolēns izvēlējās sev tuvāko un tīkamāko K.Mudeļa darbu un mēģināja to uzzīmēt paši. Liels bija skolēnu izbrīns par to, ka tas nav nemaz tik viegli, pat ja nav jāizdomā, bet vienkārši-jānozīmē! Neskatoties uz to, skolēni izveidoja savus neatkārtojamos mākslas darbus un paši priecājās par paveikto!
Pasākumu noslēdza spēle- Atrodi gleznu un saliec tās puzli! Ar lielu aizrautību tika meklēti darbi un mēģināts pēc iespējas ātrāk salikt puzli! Drīz arī tas izdevās- prieks un ovācijas nodrošinātas!
Skolēni atzina, ka nodarbība bija interesanta, lai gan no sākuma muzeja apmeklējums nešķita vilinošs! Noslēgumā rinda pie atsauksmju grāmatas bija nebeidzama!
Liels paldies muzeja darbiniekiem par doto iespēju radoši izpausties un Santai Čeirānei par palīdzību!
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS