Piektdiena, 2024.gada 29.marts
Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Pasākums sākumsskolas skolēniem „Ziemassvētki mežā”
18.12.2015
Ik gadu bērni Ziemassvētkus gaida kā lielu brīnumu, it īpaši sākumskolas skolēni, kuri no visas sirds tic, ka notiks brīnums, bet katram savs brīnums, katram savs pārsteigums, katram savs sapņu piepildījums.
Pēc veiksmīgi uzrakstītiem semestra pārbaudes darbiem, pēc klašu telpu izpušķošanas un dāvanu gatavošanas brīžiem un piparkūku cepšanas nodarbībām sākumskolas 1.a, 2.a un 3.a klašu bērni 17.decembrī satikās svētku pasākumā „Ziemassvētki mežā”, uz kuru visi bija sanākuši kā rūķi.

Šogad pasākums tika rīkots ārā, pilsētas parkā, kur skolēni gāja rotaļās un mēģināja atbildēt uz rūķu - skolotāju āķīgajiem jautājumiem. Bērniem bija arī jāveic dažādi uzdevumi. Piemēram, vajadzēja izkrāsot piparkūku vīriņu, lai viņu sagatavotu svētkiem. Komandu darbā tika ņemta vērā gan veiklība, gan arī kreativitāte, par ko balvā darbīgie rūķi saņēma saldas piparkūkas. Vēl bērniem bija jāatpazīst, kādus graudus skolotājas ir paņēmuši līdzi uz mežu, lai pabarotu putniņus. Katrs mazais rūķis zālē veidoja savu sniegpārsliņu rakstu no putraimiem ar cerību, ka tas būs īsts Ziemassvētku mielasts un pārsteigums putniem. Skolēniem bija iespēja arī iejūgt ziemeļbriežus ledus ragavās, doties uz ziemeļpolu, lai pamodinātu aizsnaudušos ziemu un atvestu sniegu, bet uzdevumu veikt nebija tik vienkārši, jo ceļā traucēja nerātnie vēji. Skolēni secināja, ka draudzība un izpalīdzība palīdzēja veiksmīgāk veikt visus uzdevumus.

Pēc labi padarīta darba bērni sagaidīja to, ko tik ļoti vēlējās satikt – Ziemassvētku vecīti, kurš uz rūķu pasākumu ieradās ar auto. Tas bērnus ļoti uzjautrināja, bet ciemiņš paskaidroja, ka sniegs vēl nav uzsnidzis, lai brauktu ar kamanām un tāpēc nācās meklēt modernāku transportlīdzekli. Ar ciemiņu bērni spēlēja spēles un dejoja, bet tad saņēma dāvanas, jo, gaidot Ziemassvēkus, visi bija čakli strādājuši.

Pēc pasākuma skolēni devās uz savām klasēm, kur visi kopā dzēra siltu tēju, ēda piparkūkas un svētku kliņģeri.
Mīļš paldies pasākuma dalībniekiem par paveikto darbu un jauki pavadīto laiku kopā!

Sākumskolas skolotājas Andžela (3.a), Ieva (2.a), Sandra (1.a)
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS