Trešdiena, 2024.gada 1.maijs
Vārda dienu svin: Ziedonis

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Latvijas leļļu teātra izbraukuma izrāde „Makss un Morics”
11.11.2019
Gaidot viesizrādi, sākumskolas skolēni iepazina teātra nozīmi, lasīja grāmatu, veidoja domu kartes, skatījās leļļu teātra fragmentus u.c. 1.a klase veidoja domu kartes par uzvedību izrādes laikā, pārrunāja aktiera profesijas nozīmīgumu, atzīmēja, ka mūsu pilsētā arī ir savs teātris. 1.b klase skatījās sižetu „Makss un Morics”, mācījās ar ko atšķīrās teātris no leļļu teātra. 2.a klase lasīja grāmatu „Makss un Morics”, izrunāja grāmatas sižetu, vēsturi.

Skatījās leļļu teātra un teātra fragmentu. 2.b klase iestudēja teātri ”Dārzeņu strīds”. Pirms teātra iestudēšanas lasīja lomās, dālija lomas, no galvas iemācījās vārdus, izveidoja maskas. Klase gatavo izrādi, lai parādītu visai sākumskolai. 3.a klase iepazinās ar leļļu teātri. Grupās no vairākiem skolēniem izdomāja savu teātri, no cimdiem izveidoja skatuves dekorācijas un lelles. Savus iestudētos leļļu teātrīšus rādīja savai klasei. Skolēniem ļoti iepatikās iejusties aktieru lomās un izteica vēlēšanos iestudēt Ziemassvētku pasaku. 3.b klasē viesojās Lolitas Kozlovskas mamma Inessa, kura ne tikai iepazīstināja skolēnus ar režisora profesiju, bet parādīja leļļu teātra aizkulises. Ar režisores palīdzību skolēni veica dažādus roku un artikulācijas vingrinājumus, kas ir nepieciešami leļļu teātra aktieriem, kā arī izspēlēja nelielu pasaciņu.
Kurš gan nav pastrādājis blēņas un nedarbus? Maksam un Moricam bija ievērojama nedarbu pieredze. Iniciatīvas “Latvijas Skolas soma” ietvaros mūsu skolā 30.oktobrī ciemojās Latvijas leļļu teātris. Skolēniem bija iespēja būt skatītājiem, vērot izrādi, just līdzi visiem galveno varoņu piedzīvojumiem. Makss un Morics. Makss un Morics visu miermīlīgo ļaužu ikdienu pārtrauc kā lietusgāze vai vētra – viņi ir visapkārt un ikdienas ritmā iegrimušajiem ar pirmsvētras klusumu dod ziņu par sevi, bet skaidri nepasaka, kad tieši ar saviem nedarbiem būs klāt. Šī ir brīnišķīga ideja, kas ir ļoti pretēja kultivētajam viedoklim par Maksu un Moricu kā apzinātiem ļaundariem, kuri, iepriekš izplānodami negantības, tās veic ar ļaunu prieku. Pateicoties abu aktieru iekšējai nepārspīlētībai un Jura Kaukuļa mūzikai, ar kuru "brīvajos brīžos" ir aizņemti Makss un Morics, viss redzētais veido vienotu izrādes koptēlu. Skolēni ar lielu interesi sekoja līdzi notikumiem uz skatuves un skaļi aplaudēja izrādes beigās.
Skolēniem galvenie varoņi pastāstīja un parādīja, kā viņi izkuļas no nedarbiem.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS