Otrdiena, 2024.gada 16.aprīlis
Vārda dienu svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Aizvadīta Karjeras nedēļa Saskaņas pamatskolā
21.10.2019
No 14. – 18.oktobrim visā Latvijā tika organizēta Karjeras nedēļa.

Šogad Karjeras nedēļas moto - “Ielogojies nākotnē!”, kas aicināja skolēnus vairāk pētīt un izzināt profesijas, kas būs pieprasītas nākotnē. Skolēni tika aicināti arī pārdomāt, kādas zināšanas, prasmes un iemaņas būs svarīgas nākotnes profesijās, kā arī, ko savā labā var darīt jau skolas laikā. Karjeras nedēļas aktivitātēs piedalījās teju visu klašu skolēni.


Sākumskolas skolēni tika aicināti piedalīties zīmējumu izstādē “Izdomā nākotnes profesiju!”. Uz klases stundām tika aicināti dažādu profesiju pārstāvji – vecāki, skolas absolventi, kas skolēniem sniedza informāciju par profesiju daudzveidību mūsdienās, dalījās savā izglītības un darba pieredzē, stāstot par savu darbu.
Pamatskolas klašu skolēni pasākumu un klases stundu ietvaros iepazina dažādas nozares un jomas - IT jomu, inženierzinātnes, darbs pašvaldībā, uzņēmējdarbība un bizness, militārā joma, skaistumkopšana, dizains, medicīna u.c. Aktivitāšu laikā skolēniem bija iespēja noskaidrot, kā informāciju tehnoloģiju attīstība ietekmēs nākotnes darba tirgu, cik nozīmīgas tostarp būs “soft skills” – komunikācijas un saskarsmes prasmes, emocionālais intelekts.
Karjeras nedēļas laikā skolēni apmeklēja Daugavpils Universitāti, Daugavpils Pilsētas domi, Daugavpils Latgales centrālo bibliotēku, Daugavpils Zonālo valsts arhīvu.
Skolā viesojās arī Nodarbinātibas Valsts aģentūras pārstāvji, kā arī jaunieši ar iedvesmas un pieredzes stāstiem.


Jaunumi

MŪSU ZIŅAS