Otrdiena, 2024.gada 19.marts
Vārda dienu svin: Jāzeps

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Kas ir teātris?!
14.10.2019
7.oktobrī mūsu 7.a, 7.b un 8.a klases skolēniem bija lieliska iespēja gūt izpratni un interesi par aktiera, režisora, butafora, horeogrāfa, scenogrāfa un citām teātra profesijām, gan arī pašiem izmēģināt kādu lomu.

Tas bija 50 minūšu piedzīvojums, kurā tika stāstīts par teātra un mākslas jēgu mūsdienu pasaulē, demonstrēti video fragmenti no izrādēm, sniedzot komentārus par redzamo, rādot, kā dzīvo un strādā Nacionālā teātra aktieri un citi darbinieki. Skolēniem bija lieliska iespēja iepazīt teātra izrādes tapšanas procesu, uzzināt, kādu profesiju pārstāvji ir iesaistīti šajā procesā.
Aktieriem izdevās radīt jauniešos daudzpusīgu un padziļinātu interesi par teātra mākslu un izvairīties no priekšlaicīgu un nepamatotu aizspriedumu un stereotipu rašanās. Jauniešus uzrunāja viņiem līdzīgie, tas ir, jauni mākslinieki, kas tikai nesen beiguši studijas un sākuši darbu teātra nozarē. Izrādē - lekcijā piedalījās teātra jaunie aktieri: Liene Sebrē, Igors Selegovskis, Uldis Siliņš un režisors Ivars Kļavinskis, kuri jauniešiem pastāstīja par savu pieredzi, par to, kā darbojas teātris, un arī par to, ka izrādes var būt dažādas – šokējošas, nesaprotamas, gan arī aizraujošas, piedzīvojumu un humora pilnas. Ir svarīgi, lai jaunā paaudze izprastu mākslas un kultūras nozīmīgumu un tās “pievienoto vērtību”. Tieši tāpēc šāds formāts – diskusija starp jauniem cilvēkiem demokrātiskā un brīvā atmosfērā – bija ideāls piedāvājums. Teātra aktieri piedāvāja skatītājiem – skolēniem arī iejūsties aktiera “ādā”, piedāvājot viņiem piedalīties dažādās dzīves situācijās, kas tika atveidotas uz skatuves.
Skolēni bija pārsteigti, ka tik daudz profesiju pārstāvju ir iesaistīti izrādes tapšanā. Laiks paskrēja nemanāmi! Paldies par lielisko iespēju redzēt teātra aizkulises!!!

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS