Ceturdiena, 2024.gada 25.aprīlis
Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Nekur nav tik labi kā mājās
03.10.2019
21.septembrī 2.b klases skolēniem un viņu vecākiem tika organizēta ekskursija uz Krāslavu.
Mūs pārsteidza greznā Plātera pils baroka stilā. Krāslavas Vēstures un mākslas muzejā skolēniem tika novadīta interaktīvā programma „Pie viena galda”. Gids Eduards Danovskis interesanti pastāstīja par Krāslavas vēsturi un simboliem. Krāslavas ģerbonī ir sudraba laiva ar 5 airiem, kuri simbolizē 5 tautības: latvieši, krievi, poļi, baltkrievi, ebreji. Visi draudzīgi dzīvoja un strādāja pilsētas apkaimē. Ar interaktīvās tāfeles palīdzību bērni kopā ar vecākiem pagatavoja garšīgu maltīti – bigos un kļockas pēc senām receptēm. Muzejā var apskatīt fotokorespondenta Alekseja Gončarova izstādi „Nekur nav tik labi kā mājās”, kurš jau 42 gadus radoši strādā.
Kaplavas pagastā atrodas zirgu sēta „Klajumi”. Saimniecība atrodas Daugavas loku teritorijā. Te var apskatīt ļoti krāšņu dabas ainavu, 13 zirgus, 1 kumeliņu, 3 trušus un vistas. Bērni vizinājās uz zirgiem.
Zāļu tējas audzētavā „Kurmīši” mēs svinējām vasaras jubilāru dzimšanas dienas, degustējām piparmētru tēju kopā ar medu un kaltētām ogām. Katrs ekskursijas dalībnieks par atmiņu atveda vaska svecīti.
Paldies vecākiem par palīdzību ekskursijas organizēšanā, Krāslavas muzeja gidam Eduardam, zirgu sētas „Klajumi” un zāļu tējas audzētavas „Kurmīši” saimniekiem par viesmīlību.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS