Ceturdiena, 2024.gada 28.marts
Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolēni piedalās Daugavpils Zinātnes festivālā
27.09.2019
No 24.- 26. septembrim Daugavpils Universitātē norisinās 14. Daugavpils Zinātnes festivāls, kura ietvaros skolēniem ir iespēja apmeklēt dažādas izstādes un lekcijas izzinot dažādas tēmas bioloģijā, ķīmijā, vēsturē, ekonomikā, mākslā u.c.
Otrdien 8.a klases skolēni piedalījās Dr.hist.asoc. prof.Henriha Soma lekcijā par Dzimtas koka pētniecību. Skolēni uzzināja, kāpēc ir svarīgi un nozīmīgi pētīt savas dzimtas saknes. Guva ieskatu par dažādām vēstures liecībām un informāciju par faktu vākšanu, sistematizēšanu un uzkrāšanu, saistītiem ar dzimtas vēstures izpēti. Profesors dalījās pieredzē par sava Dzimtas koka izpēti - aizsākumiem un paveikto darbu daudzu gadu garumā, tādējādi aicinot arī skolēnus izzināt un sagalabāt savu senču vēsturisko mantojumu.
Savukārt 7.b un 9.b klases skolēni, iejūtoties studentu lomā, klausījās Dr.biol.doc.Līgas Antonevičas lekciju “ Cilvēka ķermenis – nākotnes vīzijas”. Balstoties uz futurologu pētījumiem par cilvēces un zemes nākotni, pasniedzēja sniedza ieskatu par izmaiņām cilvēka dzīvē pēc 100 un vairāk gadiem, par izmaiņām cilvēka ārējā izskatā, par zinātnes attīstības tendencēm un to ietekmi uz cilvēka dzīvi. Sniedza ieskatu arī par profesijām un jomām, kas būs aktuālas nākotnē. Skolēniem bija iespēja aizdomāties, vai nākotnē būs nepieciešami pretnovecošanas menedžeri, cilvēku atmiņas paplašināšanas speciālisti, klimata un laika vadīšanas speciālisti.
Daugavpils Zinātnes festivāls noslēgsies ar Eiripas Zinātnieku nakti, kura norisināsies piektdien, 27.septembrī.
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS