Otrdiena, 2024.gada 23.aprīlis
Vārda dienu svin: Jurģis, Juris, Georgs

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Vokālās grupas “Latvian voices” koncertlekcija
15.04.2019
29. martā 7. – 9. klašu skolēni iniciatīvas „Latvijas skolas soma” ietvaros noklausījās vokālās grupas „Latvian voices” koncertlekciju. Skolēni ar interesi nāca uz šo pasākumu, jo tikai retais bija kaut ko zinājis vai dzirdējis par šo grupu.

Koncertlekcijas ievadā mūziķes iepazīstināja ar grupas sastāvu, tās dibināšanu un muzicēšanas stilu. Patīkami bija uzzināt, ka viena no dalībniecēm ir mūsu skolas absolvente – Beāte Locika.
Skolēniem bija iespēja dzirdēt gan latviešu, gan citu tautu dziesmas oriģinālā, neparastā a capella stilā, kurā savijas dažādu tautu etniskās mūzikas intonācijas ar kormūzikas un popmūzikas elementiem. Skaisti skanēja „Glorija” šīs grupas izpildījumā.
Kaut gan grupai „Latvian voices” ir tikai 10 gadi, bet tā var lepoties ar augstiem sasniegumiem, piemēram, uzvaru a capella konkursā 2012. gadā Leipcigā, iegūto Zelta Mikrofonu un izdoto Klausāmgrāmatu 2014. gadā Latvijā, kā arī ar vairākiem skaņu ierakstu albumiem. Ar šiem un citiem panākumiem mūziķes iepazīstināja skolēnus interesantā stāstījumā, izmantojot iepriekš sagatavoto prezentācijas materiālu ne tikai par savu grupu, bet arī par a capella grupām citās pasaules valstīs. Tādā veidā paplašināja skolēnu redzesloku par a capella mūzikas stila attīstību Eiropā un ārpus tās.
Nodarbības beigās skolēni tika iesaistīti aktīvā darbībā – vajadzēja kopīgi radīt grupas „Latvian voices” jubilejas pasākuma plānu, priekšlikumu bija daudz, un uzdevums tika veikts ļoti ātri.
Atvadoties no klausītājiem, „Latvian voices” mūziķes uzdāvināja skolas kolektīvam grupas Klausāmgrāmatu, lai interesenti varētu dziļāk izzināt šo skaisto un neparasto mūzicēšanas stilu.
Novērtējot pasākumu, skolēni atzīst, ka a capella ir savdabīgs, oriģināls mūzicēšanas stils, par ko bija interesanti uzzināt.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS