Ceturdiena, 2024.gada 28.marts
Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Saskaņas skolas skolēni Ēnu dienā apgūst karjeras vadības prasmes
19.02.2019
Šī gada 13.februārī mūsu skolas 22 skolēni piedalījās Junior Achievement Latvia ( JA Latvia) organizētā karjeras izglītības akcijā skolu jauniešiem Ēnu diena.

Ēnu dienas mērķis ir veicināt skolēnu izglītības satura sasaisti ar reālo dzīvi, palīdzot skolēniem mērķtiecīgi plānot savu karjeru. Tā ir arī iespēja pilnveidot savas uzņēmējspējas, komunikācijas un lēmumu pieņemšanas prasmes, kā arī gūt izpratni un priekšstatu par savas nākotnes izglītības ceļu un profesijas izvēli.
Šajā Ēnu dienā ēnotāji bija 7. – 9. kašu skolēni, kuri izvēlējās ēnot darba devējus gan Daugavpilī, gan Rīgā, gan arī Rēzeknē. Skolēnu izvēlētās profesiju jomas šogad bija – medicīna, farmācija, darbs pašvaldībā, dizains, arhitektūra, skaistumkopšana, mediji un jūrniecība. Daļa skolēnu piedalījās šajā izglītības akcijā, lai iepazītu darba pasauli, gūtu priekšstatu un izpratni par dažādu profesiju ikdienu, nepieciešamajām zināšanām un prasmēm. Lielākā daļa skolēnu izvēlējās ēnot noteiktu profesiju pārstāvjus, lai gūtu pārliecību par savas nākotnes izglītības un profesijas izvēles plāniem.
No mūsu skolas 7.a, 8.a, 8.b, 9.a un 9.b klases desmit skolēni izvēlējās medicīnu un farmāciju, ēnojot slimnīcās Rīgā un Daugavpilī, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā un aptiekās. Septiņi skolēni devās uz Daugavpils domi un tās struktūrvienībām izzinot un iepazīstot darbu pašvaldībā.
Vēl skolēni viesojās televīzijā “Čaula TV” un “Dautkom”, Profesionālajā skaistuma skolā un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā, izzinot gan TV diktora, gan vizāžista, gan interjera dizainera profesiju ikdienu.
Visi skolēni, kuri ēnoja – par gūto pieredzi izteicās atzinīgi, norādot, ka uzzinājuši interesantu un noderīgu informāciju. Ar skolēniem vēl tiks veikts izvērtējums, lai izprastu Ēnu dienas ieguvumus un nozīmi izglītības kontekstā, kā arī radītu pilnīgāku priekšstatu par iespējamajiem ieguvumiem.


Pedagoģe – karjeras konsultante Santa Čeirāne 





Jaunumi

MŪSU ZIŅAS