Otrdiena, 2024.gada 19.marts
Vārda dienu svin: Jāzeps

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Meistarklases Tirdzniecības skolā
03.01.2019
Jau decembra pirmajās dienās jaušama patīkama noskaņa – ikkatrs domā par Ziemasvētkiem – gada visjaukākajiem ģimenes satikšanās mirkļiem.

Gribētos katrā mājā ienest īpašu svētku sajūtu, par ko būtu prieks gan pašiem, gan ciemiņiem. Kā to izdarīt oriģināli, skaisti, ātri, 7.a, 7.b un 9.a klases skolēni 10. decembrī mācījās iniciatīvas „Latvijas skolas soma” ietvaros, apmeklējot meistarklases Daugavpils Tirdzniecības profesionālajā vidusskolā.
Visi skolēni tika sadalīti 5 grupās, kurās katrs varēja ne tikai vērot prasmīgu konsultantu darbu, bet arī aktīvi darboties.
Kā zināms, Ziemassvētkos tiek bagātīgi klāts galds, tas ir īpašs rituāls, Latvijas svētku tradīciju sastāvdaļa. Vienā no grupām skolēni aplūkoja, kā var uzklāt un servēt svētku galdu. Interesanti bija pašiem iemācīties un pareizi uz galda uzlikt visus galda piederumus.
Lai svētki izdotos, bez pašu cepto gardumu smaržas virtuvē, pūdercukura, baltās glazūras dekoriem un kraukšķīgām piparkūkām neiztikt. Tāpēc it īpaši skolēniem patika darboties grupā, kurā vajadzēja ar dažādu krāsu glazūru uz piparkūkām izveidot ornamentus vai pat zīmējumus. Vēl jaukāk bija no dotajiem indegrientiem izveidot sev deserta porciju. Jau tagad mācību kabinetos virmoja sajūsma un prieks, ko, iespējams, skolēni varēs radīt arī savās mājās, gatavojot gardumus svētku galdam.
Nopietnība valdīja kabinetos, kuros skolēni mācījās taisīt neparastas, krāsainas galda kartes un locīt salvetes.
Ļoti ātri pagāja paredzētais darbošanās laiks meistarklasēs, skolēni bija pateicīgi organizatoriem par sniegtajām idejām un ieteikumiem, kuri noderēs, lai bagātinātu svētkus un ienestu mājās Ziemassvētku noskaņu.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS