Piektdiena, 2024.gada 19.aprīlis
Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Diskusija “Latvijas ceļš uz neatkarību”
26.11.2018
Sagaidot Latvijas simto dzimšanas dienu, 2019.g. 13. novembrī Saskaņas pamatskolas devīto klašu skolēniem bija iespēja piedalīties diskusijā “Latvijas ceļš uz neatkarību”, kas norisinājās iniciatīvas “Latvijas skolas soma” ietvaros.

Diskusiju vadīja vēstures doktors, Latgales Pētniecības institūta direktors Henrihs Soms, kas par nopelniem kultūras un izglītības darbā ir apbalvots ar Atzinības krustu.
Vadot semināru, H. Soms uzsvēra personības lomu vēsturē, patriotisma, personīgas izvēles un atbildības svarīgumu. Diskusijas laikā Henrihs Soms iepazīstināja skolēnus ar jauniem pētījumiem Latvijas vēsturēs jomā. Skolēniem bija iespēja iepazīties ar jaunāko vēstures literatūru.
Nodarbība notika pētnieciskā garā, tika izmantota jautājumu – atbilžu metode, kas ļāva skolēniem aktīvi iesaistīties dialogā ar pasniedzēju. Skolēni uzdeva jautājumus par vēstures cēloņsakarībām un Latvijas vēsturi pasaules vēstures kontekstā. Operējot ar jauniegūtajām zināšanām, skolēniem būs iespēja veidot nākotnes Latviju godam un lepni.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS