Ceturdiena, 2024.gada 28.marts
Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Zelta rudens Jēkabpilī
05.11.2018
Kāds gudrais ir teicis, ka vispirms ir jāiepazīst dzimtā zeme, lai to iemīlētu. Iepazīt savu dzimto zemi mēs varam tikai apceļojot to.
Rudens brīvdienas ieskandinot, 20.oktobrī, 2.b klases skolēni un viņu vecāki devās aizraujošā ekskursijā uz Jēkabpili. Saulainajā, bet aukstajā rītā ciemiņiem vēra savas durvis Sēļu sēta – Jēkabpils muzeja brīvdabas nodaļa. Apmeklētāji tika iepazīstināti ar seno sēļu sadzīves nosacījumiem, tika parādīti senie darba rīki, kā arī pašiem bērniem tika piedāvāta iespēja piedalīties sviesta kulšanā. Lai izbaudītu sava darba augļus, bērni apsēdās pie galda, kur arī nogaršoja pašu sakulto sviestu ar zāļu tējām.
Pēc tam ceļš veda uz Krustpils pili, kur bērni uzzināja interesantus faktus par tā vēsturi, spēlēja klavieres lielajā ēdamzālē, kā arī nolaidās pils pagrabā. Pagrabā dzīvojot Brūnās dāmas spoks, kas tagad sargājot pili un uzturot kārtību, lai viesi te justos labi un gaidīti. Stāsts par šo spoku – bijušo kalponi, kas prettiesīgi iemīlējās baronā un beidza savu dzīvi ar pašnāvību pils pagrabā – tik ļoti aizrāva bērnus, ka tie ar prieku uzzīmēja savas Brūnās dāmas.
Turpat, Krustpils pilī, bērniem tika piedāvāta sveču darināšanās meistarklase. Skolēni veidoja sveces no bišu vaska šūnu plāksnēm. Pēc tam viņiem bija jāiedomājās kāda vēlēšanās, kurai noteikti jāpiepildās līdz Ziemassvētkiem. Pārbaudīsim!
Brauciens ne tikai iepazīstināja 2.b klases audzēkņus ar daļiņu no Latvijas vēstures, bet arī ļāva iepazīt vienam otru no jaunās, iepriekš nezināmās puses un līdz ar to vēl nedaudz vairāk saliedēt klases kolektīvu.
2.b klases audzinātāja I.Leontjeva
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS